Vlaamse overheid

Vlaamse regering
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING VERGADERING VAN 22 FEBRUARI

2002

Vlaams personeel voor de gesloten instelling in Everberg

De Vlaamse regering heeft vandaag het dossier van de jeugddelinquentie besproken. Vlaams minister Mieke VOGELS, bevoegd voor Welzijn, Gezondheid en Gelijke Kansen, kreeg de steun van haar collega's bij de aanpak van dit dossier.

De Vlaamse regering heeft zich principieel akkoord verklaard om Vlaams personeel aan te werven voor de federale gesloten instelling in Everberg. Daarbij wordt het principe gehanteerd dat tegenover elke jongere die geplaatst wordt, er één personeelslid komt. Er worden opvoeders aangeworven, maar ook stafleden.

Minister Vogels heeft van de Vlaamse regering ook een mandaat gekregen om met de betrokken diensten van de federale overheid te onderhandelen over de inhoud van een samenwerkingsakkoord ten einde de onthaal-, begeleidings- en oriënteringsfunctie te kunnen aanbieden aan de jongeren die geplaatst worden in het gesloten centrum.

Ondertussen blijft de Vlaamse minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke Kansen verder investeren in voorzieningen in de bijzondere jeugdzorg. Zoals eerder aangekondigd, komen er tegen 1 maart twintig extra gesloten plaatsen bij; dit wordt gerealiseerd via een ombouw van twintig half open plaatsen in Ruiselede naar twintig gesloten. Daarnaast komen er in Ruiselede nog eens zes extra gesloten plaatsen bij voor de zomervakantie.

persinfo: Sylvie Fabré, woordvoerster van minister Vogels - tel. 02/553 24 11
e-mail: persdienst.vogels@vlaanderen.be