Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-02-2002
Regionaal persbericht, 17.00 uur
Twee dode mannen langs de rijksweg A12

WOERDEN Drie plantsoenarbeiders troffen vrijdagochtend om 08.15 uur in het talud langs de Rijksweg A12 de lichamen van twee mannen. Politieonderzoek wees uit dat de mannen door geweld om het leven waren gebracht. De twee lagen op korte afstand van elkaar en vertoonden sporen van uiterlijk geweld. De wijze waarop de mannen om het leven zijn gebracht is op dit moment onduidelijk.

Direct na deze lugubere vondst is een technisch rechercheonderzoek op de plaats van het misdrijf ingesteld. Een rijbaan van de Rijksweg A12 werd hiervoor, voor het verkeer afgesloten zodat er twee rijbanen beschikbaar bleven. Dit had grote gevolgen voor de doorstroming van het verkeer. In de ochtend ontstond een file van meer dan 20 km vanuit de richting Den Haag.

In de loop van de middag zijn de twee stoffelijke overschotten naar het mortuarium gebracht alwaar sectie op de lichamen zal worden verricht. De identiteit van de twee is tot op heden onduidelijk. Het gaat om twee blanke mannen van middelbare leeftijd. Er een recherche bijstands team heeft de zaak in onderzoek. De politie verzoekt automobilisten die in de nacht van donderdag op vrijdag 21 op 22 februari iets verdachts hebben gezien op het betreffende baanvak van de A12, contact op te nemen met de politie onder het nummer 0900-8844.