RABOBANK NEDERLAND

Rabo Agaath Bank geeft opnieuw een knock-in reverse convertible op Aegon uit

Vijfde emissie in successie:

Rabo Agaath Bank geeft opnieuw een Tante Agaath reverse convertible met knock-in uit op Aegon. De hoogte van de coupon bedraagt 8,0 % en de omvang 50 miljoen euro. De looptijd is 2 jaar. De Tante Agaath reverse convertible valt onder de zogenaamde 'beleggingen in durfkapitaal' Dit heeft 2 fiscale voordelen: vrijstelling van 1,2% vermogensrendementsheffing van maximaal 48.441 euro per belastingplichtige en een extra heffingskorting van 1,3% over de gemiddelde waarde van de Tante Agaath reverse convertibles. De uitgifte is een vervolg op de 7,75% Tante Agaath reverse convertible met knock-in op Aegon , die op 22 februari 2002 afloopt. Leadmanager voor deze vijfde emissie in successie is Rabo Securities NV.

De houder van een Rabo Agaath Bank knock-in reverse convertible op Aegon ontvangt een jaarlijkse coupon van 8,0%. Aflossing geschiedt op het einde van de looptijd à pari of in een vooraf vastgesteld aantal aandelen Aegon. Dit wordt nabeurs bepaald op 27 februari 2004.

Scenario 1
Indien de koers van Aegon ten tijde van de looptijd van de Rabo Agaath knock-in reverse convertible niet op enig moment op of onder 15% van de slotkoers van Aegon op 25 februari 2002 komt, zal de aflossing op het einde van de looptijd à pari geschieden.

Scenario 2
Indien de koers van Aegon ten tijde van de looptijd van de Rabo Agaath knock-in reverse convertible op enig moment 15% of meer beneden de slotkoers van 25 februari 2002 komt, zal de aflossing op het einde van de looptijd à pari of in een van te voren vastgesteld aantal aandelen geschieden; naar keuze van de emittent. Het definitieve aantal aandelen zal worden bepaald op basis van de slotkoers van Aegon op 25 februari 2002.

De inschrijving op de Rabo Agaath reverse convertibles begint op maandag 11 februari tot 25 februari 2002, 15.00 uur. De eerste notering - as, if and when - is 26 februari 2002.

De volgende condities zijn van toepassing:
Emittent : Rabo Agaath Bank BV Leadmanager : Rabo Securities N.V. Type : Knock-in reverse convertible Omvang : EUR 50 miljoen Nominale waarde : EUR 1.000
Coupon : 8,0%
Looptijd : 2 jaar
Uitgifteprijs : 101,50%
Notering : 26 februari 2002 (as if and when) Stortingsdatum : 4 maart 2002
Eerste Coupondatum : 4 maart 2003
Aflossingsdatum/tweede coupondatum : 4 maart 2004

Aflossing (alleen op aflossingsdatum):
Indien het niveau van de knock-in gedurende de looptijd van de note niet bereikt wordt of niet neerwaarts doorbroken is, wordt de note aflosbaar à pari. Indien het niveau van de knock-in gedurende de looptijd van de note wel bereikt of neerwaarts doorbroken wordt is de note aflosbaar, naar keuze van de emittent, hetzij door betaling tegen 100% in contanten, hetzij door levering van een vastgesteld aantal gewone aandelen Aegon. Dit aantal gewone aandelen Aegon zal worden vastgesteld, op 25 februari 2002 op basis van de slotnotering op Euronext Amsterdam NV van de gewone aandelen Aegon, en zo spoedig mogelijk nadien in de Officiële Prijscourant worden gepubliceerd.