Ingezonden persbericht

Debat burgemeestersreferendum live te volgen via internet

ROTTERDAM - In de aanloop naar het burgemeestersreferendum in Vlaardingen, verzorgt het Rotterdamse bedrijf Intermax een uitzending via internet. Deze uitzending is onderdeel van de campagne die de kandidaat-burgemeesters voeren. Onder de titel De Vlaardingse Salon, wordt vrijdag 22 februari een talkshow gehouden, die wereldwijd te volgen is via www.vlaardingen.nl.

Met de internetuitzending moeten zoveel mogelijk Vlaardingers bereikt worden. De organisatie denkt daarbij in de eerste plaats aan ouderen in verzorgingstehuizen, zieken en kijkers die om andere redenen niet lijfelijk aanwezig kunnen zijn bij de talkshow. Zij kunnen via het internet alsnog het debat volgen tussen de burgemeesterskandidaten Rik Buddenberg en Tjerk Bruinsma.

Unieke gebeurtenis
Het burgemeestersreferendum is uniek. Op 6 maart kunnen inwoners van Vlaardingen voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis hun stem uitbrengen op één van de beide kandidaten. Samen met de Brabantse gemeente Best heeft Vlaardingen in deze de primeur. Een wetswijziging, augustus vorig jaar, maakt het referendum mogelijk.

Het is niet voor het eerst dat Intermax een live uitzending via internet verzorgt. Voor de gemeente Maassluis deed het internetbedrijf al enkele malen verslag van de gemeenteraad. De Vlaardingse Salon, over het burgemeestersreferendum, wordt vrijdag 22 februari uitgezonden via www.vlaardingen.nl van 20.15 tot 23.00 uur. Kijkers dienen te beschikken over Windows Media Player.

Intermax is het leidende Rotterdamse internetbedrijf, gespecialiseerd in concepting, sitebouw en hosting. Klanten van Intermax zijn onder meer VNO-NCW, RTV Rijnmond en Wegener Uitgeverij Midden-Nederland.