Partij van de Arbeid

Den Haag, 19 februari 2002

Partij van de Arbeid afdeling Haarlem organiseert 24-uurs Marathon

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari organiseert de Partij van de Arbeid afdeling Haarlem, de Haarlem Marathon. Gedurende 24 uur worden excursies, debatten, werkbezoeken en wandelingen georganiseerd. De deelnemers krijgen zo de kans om Haarlem beter te leren kennen en Haarlem kan nader kennis maken met landelijke en lokale politici van de Partij van de Arbeid.

Minister van Binnenlandse Zaken Klaas de Vries, Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven , minister van Verkeer en Waterstaat Tineke Netelenbos en de PvdA Tweede-Kamerleden Marleen Barth, Annet van der Hoek en Saskia Noorman-den Uijl nemen onder anderen deel aan de activiteiten.

Vrijdag 22 februari

14.00-15.30 uur: Debat 'Alle talenten gebruiken'

PvdA Tweede-Kamerlid Marleen Barth, wethouder Betty Vliegen en Rickie Prinsen van de Unit Educatie gaan in het NOVA-collega, Nassaulaan 37, in debat over onderwijs

19.30-21.00 uur: Werkbezoek 'Stadswacht en Leger des Heils'

Minister van Binnenlandse Zaken Klaas de Vries wordt rondgeleid langs verschillende locaties in de stad. Directeur Stadswacht Koos Kiers zal uitleg geven over de toezichthoudende rol in het centrum en daarbuiten. Het bezoek start in Sociaal Pension de Hoeksteen, Zijlsingel 22. Het werkbezoek wordt afgesloten bij de nachtopvang van het Leger des Heils, waar directeur Johan Koeman iets vertelt over het werk van het Leger des Heils in Haarlem.

20.00-22.00 uur: Debat 'Wat heeft roze aan rood?'

Minister van Verkeer en Waterstaat Tineke Netelenbos en Tweede-Kamerlid Marleen Barth nemen onder leiding van activiste Willemien Ruygrok deel aan een lagerhuisdebat over homo-emancipatie in Haarlem.

Zaterdag 23 februari

08.00-9.30 uur: 'En morgen gezond weer op'

PvdA Tweede-Kamerlid Annet van der Hoek gaat tijdens een ontbijt in de Kloosterkeuken,

Hagestraat 10, in debat met medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ), een psychiater, ex-patiënten en publiek over de kloof tussen GGZ en de maatschappij.

10.00-12.00 uur: 'Koffiedrinken met....'

PvdA Tweede-Kamerlid Saskia Noorman-den Uijl bezoekt twee verzorgingstehuizen en spreekt hier onder het genot van een kopje koffie met bewoners en belangstellenden over ouderenbeleid.

Van 10.00 tot 11.00 uur bezoekt zij het Reinaldahuis, Leonard Springelaan 1 en van

11.00 tot 12.00 uur bezoekt zij De Molenbrug, Groningenlaan 12.

11.00-12.15 uur: 'De bibliotheek is voor iedereen'

Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven gaat in de Stadsbibliotheek, Doelenplein 1, in gesprek met medewerkers van de bibliotheek, ouders van kinderen met leesproblemen en lokale politici over de toekomstplannen van de bibliotheek. Kandidaat PvdA Tweede-Kamerlid Roos Vermeij zal de discussie leiden.



Partij van de Arbeid