Gemeente Den Haag

2002-02-20: Gemeente eert scheidsrechters met Haagse Scheidsrechtersdag

Op vrijdag 22 februari vindt voor de tweede keer de 'Haagse Scheidsrechtersdag' plaats. Hiermee wil het gemeentebestuur zijn waardering aan alle Haagse scheidsrechters tot uiting brengen. Wethouder Wilbert Stolte van Sportzaken opent om ca. 19.00 uur de bijeenkomst in sporthal Ockenburgh. Honderden scheidsrechters, die alle sportbonden in Den Haag vertegenwoordigen, komen dan bijeen. Ook wordt de 'Aanmoedigingsprijs Jonge Haagse Scheidsrechter 2001' uitgereikt aan een jonge talentvolle scheidsrechter. De Haagse Scheidsrechtersdag is georganiseerd i.s.m. de HSV (Haagse Scheidsrechters Vereniging).

Wekelijks zijn honderden Haagse scheidsrechters actief om wedstrijden te leiden. Het arbitreren van sportwedstrijden is vandaag de dag niet eenvoudig. Verruwing en geweld op de velden en onheus gedrag ten opzichte van de scheidsrechter zijn mede de oorzaak dat de animo om te arbitreren afneemt. Toch verlopen de meeste wedstrijden plezierig en sportief dankzij de rol van de scheidsrechter. Het gemeentebestuur wil met de scheidsrechtersdag waardering geven aan de mensen die in hun vrije tijd zon waardevolle bijdrage leveren aan de sport.

Tijdens het programma wordt een inleiding gegeven over de tolerantiegrens en de weerbaarheid van scheidsrechters en is er een intermezzo van cabaretier Jeroen Smits. Ook wordt de 'Aanmoedigingsprijs Jonge Haagse Scheidsrechter 2001' uitgereikt. De prijs is bestemd voor een jonge scheidsrechter onder de 18 jaar, die in bondswedstrijden heeft bewezen over talent te beschikken en de ambitie heeft zich in de komende jaren verder te bekwamen in het 'scheidsrechtersvak'.

Het programma begint om 19.00 uur.

De uitreiking van de 'Aanmoedigingsprijs' begint om 21.30 uur.

last update: 20 februari 2002 ;pag.: 11360; auteur: 10;cat.: 17 Uw