Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PvdA

Den Haag, 20 februari 2002

PvdA-VOORZITTER RUUD KOOLE IN ZEELAND

Vrijdag 22 februari bezoekt de voorzitter van de Partij van Arbeid zijn geboorteprovincie Zeeland.

Om 14.00 uur is Ruud Koole in Vrouwenpolder *). Daar bestaan momenteel plannen om tot een brede basisschool te komen waar ook allerlei voorzieningen voor de lokale bevolking gehuisvest worden. Koole zal tijdens zijn bezoek aan Vrouwenpolder ingaan op de problemen die vooral op het platteland spelen, zoals de door de banken aangekondigde sluiting van postagentschappen in de kleine kernen.

Van Vrouwenpolder vertrekt Ruud Koole naar Vlissingen. Daar bezoekt hij om 15.30 uur het streekziekenhuis Walcheren, Koudekerkseweg 88. Hier spreekt hij met directie en medewerkers over de dreigende situatie van de kleine ziekenhuizen. Vooral voor Zeeland levert dit problemen op met betrekking tot de verbetering en handhaving van basisgezondheidsvoorzieningen in de regio.

In de avond is er in Oostkapelle, Schoolstraat 2, een verkiezingsavond, alwaar Ruud Koole om 20.00 uur een speech zal houden over actuele politieke zaken die vooral Zeeland aangaan.

Hierna neemt de PvdA-voorzitter deel aan een paneldiscussie met lokale PvdA-ers. De discussie zal met name gaan over landelijke versus lokale partijen en de provinciale voorzieningen. Waaronder het onderwijs, het verenigingsleven, openbaar vervoer en de servicepunten. Uiteraard is er gelegenheid voor de aanwezigen in de zaal om te reageren en mee te discussiëren.

De avondbijeenkomst wordt om 22.30 uur beëindigd.


*) Adres Vrouwenpolder bij uitgaan van dit bericht nog niet bekend. U kunt voor het precieze adres onderstaand nummer bellen.

Voor nadere informatie: Altie Blanken 06-21 56 69 51