Gemeente Amstelveen

Nieuws

Vrijdag 22 februari chatten met de burgermeester van 11 uur tot 12 uur!

Kies-Amstelveen Punt En El

Kies-Amstelveen Punt En El: meer dan 1000 bezoekers!

Twee weken na de opening heeft de website www.kies-amstelveen.nl meer dan duizend bezoekers getrokken. De drukste dag blijft donderdag 7 februari met 117 bezoekers. Meest opgevraagde documenten waren in de eerste week (1-8 februari) de kandidatenlijst van de PvdA (48x). De tweede week (9-16 februari) is het verkiezingsprogramma van GroenLinks het meest opgevraagd (43x). De totale bezoektijd ligt op meer dan 168 uur. In totaal bekeken alle bezoekers samen 162.153 paginas.

Chatten met de burgemeester

Wilt u iets vragen aan burgemeester Kamphuis? Of heeft u suggesties voor het beleid? Meldt u dan aan via www.kies-amstelveen.nl. Na het aanmelden kunt u met burgemeester Kamphuis chatten op 22 februari (11.00-12.00) en 1 maart (9.00-10.00 uur). Niet chatten en toch zien hoe het digitale debat verloopt? Dat kan via de knop Volg de chat.

Amstelveen doet niet genoeg voor ouderen!

Zo zegt meer dan de helft van de Amstelveners die gereageerd hebben op de stelling Amstelveen doet genoeg voor ouderen. Uit de tientallen reacties was 51,1% het met deze stelling oneens, 31,9% was het eens en 17% wist het niet. Deze week kunt u op de site www.kies-amstelveen.nl reageren op de volgende stellingen:
Betaald parkeren in heel Amstelveen?
Hogere boete voor hondenpoep?

Een vreemde wethouder

Na 6 maart hoeft een wethouder niet perse uit de gemeenteraad te komen; hij kan ook van buiten de raad worden gehaald. Deze en andere maatregelen zijn het gevolg van de nieuwe wet Dualisering gemeentebestuur. Wat er verder nog verandert, kunt u lezen in het document Dualisme in het gemeentebestuur
(www.kies-amstelveen.nl/Files/Naslagwerken/119.htm)

De lijsttrekkers Privé

Het ideale vakantieland van Nora de Raadt-Tang (Ouderen Combinatie Amstelveen) is Oostenrijk. Yeter Tan (PvdA) twijfelt tussen Zuid-Afrika, Turkije en de Malediven, Petra Kirch-Voors (VVD) houdt het op Frankrijk en voor Nico van Boxtel (Burgerbelangen Amstelveen) is het elk land waar ik met de lokale bevolking kan communiceren.

Meer weten over het privé-leven en de politieke ambities van deze en andere lijsttrekkers, zoals Rien Alink (D66), Paul Regouin (GroenLinks), Ton Johannisse (CDA) en Joop Baar (Ouderenunie)? Surf dan naar webpagina www.kies-amstelveen.nl

Discussieer mee!

Is het Amsterdamse Stadshart ongezellig of juist te gezellig? Moeten Amstelveners betalen voor het brengen van grof vuil of juist niet? Surf naar de discussiepagina van www.kies-amstelveen.nl en praat mee over actuele Amstelveense onderwerpen.

Vragen?

Wanneer mag een buitenlander stemmen? Heeft de gemeenteraad iets te zeggen over de benoeming van de burgemeester? Wanneer organiseert het CDA haar campagneavond en waar houdt de PvdA haar biologische boerenmarkt? Heeft u vragen over de gemeente Amstelveen of over de verkiezingen, klik dan op vraag en antwoord op de site www.kies-amstelveen.nl