Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 22 februari 2002

Aan de redactie

Vervoerders: "Minder geld voor infrastructuur onacceptabel"

Transport en Logistiek Nederland is geschokt over berichten dat er nog minder geld voor infrastructuurplannen is dan waar het kabinet aanvankelijk op had ingezet. Als gevolg van onvoldoende daadkracht bij achtereenvolgende regeringen en onvoldoende investeringen is de kwaliteit van de infrastructuur in Nederland de afgelopen jaren naar een zorgwekkend laag niveau gedaald.

Jarenlang moeizaam overleg tussen bedrijfsleven en overheid leidde vorig jaar uiteindelijk tot het besef bij de regering dat een noodzakelijke inhaalslag moest worden gemaakt. Dat is essentieel voor de Nederlandse economie en het functioneren van Nederland als dienstenland. Nu er wordt getornd aan de noodzakelijke investeringsplannen voor de korte termijn, dreigt de Nederlandse regering weer in de dezelfde fout te vervallen van de 'we-zien-wel-cultuur'. Een goede infrastructuur is geen luxe, maar bittere noodzaak.

Transport en Logistiek Nederland roept de regering op haar verantwoordelijkheid te nemen en al het mogelijke te doen om de projecten door te kunnen laten gaan. Regering Bestuur!

Onlangs nog noemde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een recente studie de infrastructurele problemen in Nederland 'in toenemende mate' een bedreiging voor de economie. Volgens de OESO zijn extra investeringen urgent.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de afdeling PRV, Clarisse Buma, 079-3636115.