Microsoft wil bedrijven breed laten profiteren van mobiliteit

Mobile Information Server 2002 Enterprise Edition slecht barrières

MIS 2002 EE komt slechts een half jaar na MIS 2001 EE beschikbaar in een snelle respons op feedback van klanten en partners. In de zich snel ontwikkelende mobiele omgeving zijn bruikbaarheid, beheersbaarheid en beveiliging de belangrijkste uitdagingen die van invloed zijn op snelheid van de acceptatie door klanten. MIS 2002 EE is een antwoord op deze uitdagingen. Deze server biedt nieuwe mogelijkheden zoals draadloze synchronisatie met Exchange vanaf Pocket PC en Pocket PC Phone apparaten. Nieuw zijn ook de Enterprise Setup Tool en Personal Setup Tool die het beheer van grote aantallen mobiele gebruikers vereenvoudigen. Daarnaast biedt MIS 2002 EE aanvullende beveiligingsvoorzieningen, protocolondersteuning en authenticatie-opties die de bezorgdheid van gebruikers ten aanzien van de veiligheid van mobiele omgevingen helpen wegnemen.

Het aantal bedrijven en partners dat oplossingen op basis van MIS aanbiedt, blijft toenemen. Tot deze partners behoren onder meer Accenture, Avanade, Cap Gemini Ernst & Young, Compaq, Compuware, Fujitsu, Hewlett-Packard, IBM Global Services, MobileSys en Onset Technology. Zo introduceren Compaq en HP beide nieuwe services die, gebruikmakend van MIS, de implementatie beloven te versnellen en de complexiteit van het uitrollen van mobiele oplossingen verminderen.

Compaq ondersteunt het verbeterde MIS-aanbod en versterkt zijn positie op het gebied van messaging, onderlinge samenwerking en al dan niet draadloze telecommunicatieoplossingen met drie nieuwe end-to-end MIS-producten en diensten: Compaq pakket-oplossingen voor MIS; installatie- en startup-services van Compaq Global Services en Compaq Managed Mobility-oplossingen voor MIS.

Door MIS-software te combineren met de iPAQ Pocket PC en Compaq ProLiant servers - samengebracht door Compaq Global Sevices - krijgen gebruikers een snellere toegang tot hun gegevens en e-mail in Exchange-omgevingen, waardoor zij uiteindelijk een hoger rendement kunnen behalen op hun investeringen.

HP, al geruime tijd partner van Microsoft, biedt HP Express Services voor MIS, die een team van maximaal 50 mobiele medewerkers in staat stelt om een 60-daagse pilot uit te voeren met de MIS-oplossing. Met HP Express Services for MIS kunnen bedrijven snel en economisch een MIS-oplossing evalueren, inclusief de 'return on investment'. Door een intranet naadloos te synchroniseren met draadloze apparaten kunnen zij de toegenomen productiviteit en mogelijkheden voor onderlinge samenwerking ervaren, van deze op maat te maken oplossing.

Over Mobile Information Server
MIS maakt op een veilige manier de informatie van Exchange 2000 Server beschikbaar via Outlook Mobile Access en zorgt tevens voor een uitbreiding van intranet-applicaties en diensten naar gebruikers van de nieuwste generatie mobiele apparatuur, zoals de Pocket PC 2002 of de onlangs geïntroduceerde HP Jornada 928 Wireless Digital Assistant op basis van Pocket PC Phone Edition.

Volgende stappen naar mobiele toegang tot Exchange In lijn met de strategie om mobiele toegang onderdeel te maken van de zakelijke producten van Microsoft, zal de volgende versie van Exchange (eerste bèta wordt in de eerste helft van 2003 verwacht) draadloze toegang bieden via mobiele apparaten met Outlook Mobile Access. Deze vroege aankondiging maakt het mogelijk dat klanten vandaag al mobiele functionaliteit implementeren en zo een eenvoudig migratiepad naar de volgende versie van Exchange creëren.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.