Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


IOC meer maatschappelijk verantwoord

Het IOC wil meer werk maken van milieu en meer doen aan humanitaire programmas. Dat vertelde IOC-voorzitter Jacques Rogge gisteren in Salt Lake City aan staatssecretaris Vliegenthart.

Ook wil het IOC dat meer vrouwen deelnemen aan besturen. Allemaal punten die het IOC een ander en wat mij betreft meer maatschappelijk verantwoord gezicht zullen geven, aldus de staatssecretaris in het dagboek dat zij bijhoudt vanuit Salt Lake City.

In het gesprek dat zij had met Jacques Rogge kwamen ook de problemen rond de financiering van het internationale dopingagentschap WADA aan de orde. Nederland is bereid haar financiële aandeel te leveren, benadrukte Vliegenthart nog eens, als het kan via de Raad van Europa en anders rechtstreeks. De Europese Commissie heeft op dit moment echter geen financieringsmogelijkheden, omdat regelgeving dit belemmert.

Dagboek van staatssecretaris Vliegenthart over de Olympische Winterspelen in Salt Lake City 1. Dagboek van staatssecretaris Vliegenthart over de Olympische Winterspelen in Salt Lake City Externe link, 22-2-2002