Ingezonden persbericht

Persbericht

Trend Micro benoemt Nick Dederer tot Chief Operating Officer

Voormalig Executive Vice-President ook toegetreden tot Raad van Bestuur

Tokio, Japan, 22 februari 2002 - Trend Micro, Inc. (Nasdaq: TMIX, TSE 4704), wereldwijd leverancier van netwerkantivirus- en internet content-beveiligingsoplossingen, heeft Nick Dederer benoemd tot Chief Operating Officer (COO) en lid van de Raad van Bestuur. Dederer is inmiddels 15 maanden in dienst bij Trend Micro en implementeerde onder andere de wereldwijde processen voor training en ontwikkeling van medewerkers, en voor het maken van financiële voorspellingen. Verder was hij verantwoordelijk voor het opzetten van eenduidige systemen en processen voor wereldwijde consistentie in de bedrijfsvoering. Als COO concentreert Dederer zich op het verbeteren van de efficiency en productiviteit van de wereldwijde interne processen.

"In de relatief korte tijd dat Dederer bij Trend Micro werkt, heeft hij op basis van zijn uitgebreide marktervaring al veel gerealiseerd", zegt Steve Chang, President en CEO van Trend Micro. "Deze benoeming is een erkenning van zijn substantiële bijdrage aan de winstgevendheid van Trend Micro in de afgelopen 15 maanden. Zijn leidinggevende en operationele vaardigheden zullen een structurele bijdrage leveren aan de ambitieuze groeiplannen van Trend."

Dederer kwam in oktober 2000 in dienst bij Trend Micro en richtte zich in eerste instantie op de reorganisatie van de financiële en human resources-functies. Eerder bekleedde hij diverse managementfuncties bij Intel Corporation. Hij was onder andere verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van processen en procedures bij een Intel-acquisitie om de kerncompetenties te behouden. Verder was hij Channel en Operations Director bij de Intel Systems Management Division, toen deze divisie een snelle groei doormaakte. Andere functies die Dederer bij twee grote divisies van Intel vervulde, waren gericht op R&D, pre- en postsales support en financiën.

Dederer behaalde een Bachelors en MBA Finance aan de University of California in Berkeley (VS).

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet content-beveiligingssoftware en -diensten. Het bedrijf is - volgens onderzoek van IDC - wereldwijd marktleider (IDC 2001) voor op server gebaseerde antivirus- en internet content-beveiligingsproducten en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers. Voor meer informatie en evaluatieversies: www.trendmicro.co.uk/