Korps: Groningen, plaats: Groningen/Uithuizermeeden 22-02-2002 Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdag 22 februari 2002

Editie vrijdagmiddag

Groningen: hennepkwekerij
In een bovenwoning aan de Gelkingestraat in Groningen trof de politie vrijdagmiddag een professionele hennepkwekerij. Bij de politie was informatie binnengekomen over een mogelijke hennepplantage in de woning waarna een onderzoek volgde. In de woning werden ongeveer 1000 hennepplanten in beslag genomen alsmede de belichting- en bevochtigingapparatuur en filters. Het is nog onduidelijk wie de eigenaar van de hennepkwekerij is. De bewoner van het pand kon nog niet worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: controle vrachtvervoer
Op de Weg der Verenigde Naties heeft de politie donderdagavond in samenwerking met de Rijksverkeersinspectie een controle op het vrachtvervoer uitgevoerd. In totaal werden 19 vrachtwagencombinaties gecontroleerd. Twee vrachtwagenchauffeurs, een werknemer van een bedrijf uit Avenhorn en de chauffeur van een transportonderneming in het Duitse Wolgast werd staking van arbeid opgelegd omdat ze beiden onvoldoende rust hadden genomen. De Duitse chauffeur kreeg na overleg met de Officier van Justitie een geldboete van 550 euro opgelegd omdat hij slechts één tachograafschijf kon tonen. Uit een zogenaamd rustbriefje die de man de politie overhandigde bleek dat hij vakantie had gehad en net weer aan de rit was gegaan. Uit in de vrachtwagen aangetroffen rittenstaten bleek echter dat de man wel degelijk meerdere dagen had gewerkt. Beide chauffeurs werd een rijverbod van 8 uur opgelegd.

Groningen: fietsster gewond bij ongeval
Een 21-jarige fietsster uit Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Westersingel in Groningen. De vrouw reed op de fiets in de richting van de Kraneweg en wilde linksaf de Bleekerstraat inrijden. Ze zag daarbij een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 55-jarige man uit Norg over het hoofd. De vrouw werd geschept door de auto en kwam te vallen. Ze liep rugletsel op en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De auto liep lichte schade op.

Uithuizermeeden: snelheidscontrole
De politie heeft vrijdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Hoofdstraat in Uithuizermeeden. Daarbij werd van 535 voertuigen de snelheid gemeten. Zestig bestuurders overschreden de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km per uur.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).