SMO

Nieuwe website maakt hightechwereld inzichtelijk

De Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO) lanceert deze week de High Tech Viewer. Het is voor hightechstudenten en -professionals vaak moeilijk om in de ondoorzichtige wereld van de hoogwaardige technologie informatie te vinden over bedrijven, banen en opleidingen. De High Tech Viewer is een website (www.hightechviewer.nl) die deze boeiende wereld inzichtelijk maakt.

Vraag en aanbod afgestemd
In Nederland bevinden zich veel bedrijven en kennisinstellingen die zich richten op de ontwikkeling van hoogwaardige technologie. Het is echter voor een student, professional of ondernemer vaak niet duidelijk waar deze bedrijven en instellingen zijn gevestigd en wat zij precies te bieden hebben. Maar al te vaak leidt een zoektocht naar de juiste baan, opleiding of bedrijf tot frustratie. Vraag en aanbod zijn slecht op elkaar afgestemd. Het ontbreekt aan een totaaloverzicht van de Nederlandse hightechwereld.

De Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO) heeft in samenwerking met de Neder-landsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel, de NV Rede, de Stichting Telematica KAN, de Stichting Axis en de Universiteit Twente de High Tech viewer ontwikkeld. Een website waarop hoogwaardige technologische bedrijven, kennisinstellingen en regio's zich aan studenten, professionals en ondernemers presenteren.

Gerichte informatie
De Hightech viewer biedt de gebruiker twee manieren om op ontdekkingstocht te gaan in de hightechwereld. De eerste is door een virtueel bezoek te brengen aan de verschillende regio's in Nederland. Op deze wijze kan de gebruiker informatie raadplegen over de bedrijven en kennisinstellingen (universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstituten etcetera.) die in deze regio's zijn gevestigd, en een indruk krijgen van het woon- en werkklimaat. Daarnaast is het mogelijk om gericht op zoek te gaan naar de mogelijkheden om te werken in de hightech. Hierover wordt niet alleen feitelijke informatie gegeven, maar ook wordt er een breder beeld geschetst van wat het betekent om in een bepaalde sector of bij een specifiek bedrijf te werken. Dit gebeurt onder meer met ervaringsverhalen, waarin werknemers vertellen over hun ervaringen bij een bepaald bedrijf en over de regio waar het is gevestigd. Ruim twintig toonaangevende hightechbedrijven en vier regio's hebben zich al bij het initiatief aangesloten!

Intermediair
Www.hightechviewer.nl is, kortom, niet de zoveelste vacaturesite in een modern jasje, maar een overkoepelende informatie-intermediair voor de hightechwereld. Je vindt er antwoord op vragen als: welke hightechsectoren zijn in Nederland vertegenwoordigd, welke bedrijven horen daarbij en welke kenmerkende functies zijn er bij deze bedrijven? Welke regio biedt de beste opleidingsmogelijkheden en de ideale combinatie van werk- en woongenot? En vooral: wat vinden hightechprofessionals van hun eigen woon- en werkklimaat? Bekijk en lees het allemaal op www.hightechviewer.nl.