Korps: Friesland, plaats: Friesland 22-02-2002
Politieberichten van 21/2 (13.00 uur) t/m 22/2 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak school
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een school van het Friesland College aan de Julianalaan. Met een stoeptegel werd een ruit ingegooid. Uit de school werd een computer weggenomen. Een medewerker van de school, een 48-jarige inwoner van Wergea, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: parkeermeter gekraakt
Van woensdag op donderdag werd op het Oldehoofsterkerkhof een parkeermeter gekraakt. Het betrof hier de 4e parkeermeter binnen zes dagen. Het geld werd uit de parkeermeter gehaald. De schade aan de meter en de waarde van het weggenomen geld bedraagt een paar duizend euro. Een medewerker van de gemeente, een 35-jarige inwoner van Stiens, heeft aangifte gedaan.

Rinsumageest: inbraak dorpshuis
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in het dorpshuis aan de Tjaerdaweg. Aan de achterzijde van het pand werd het Wc-raampje vernield. Binnen werd ook het één en ander vernield (o.a. een deur en glazen kapot gegooid). Enkele kasten en laden werden overhoop gehaald. Uit het dorpshuis werden een kluisje, inhoudende een paar honderd euro en de complete snoep voorraad weggenomen. De beheerder, een 57-jarige inwoner van Rinsumageest, heeft aangifte gedaan.

Stiens: inbraak auto
Woensdag tussen 16.00 en 17.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de parkeerplaats bij het zwembad aan de Ieleane. Het portierslot werd vernield en uit de auto werden een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 43-jarige inwoner van Stiens, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: drugs
Donderdag omstreeks 14.05 uur werd op de Ossekop een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden ter zake het in bezit hebben van drugs. De man was in het bezit van drie bolletjes heroïne. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De heroïne werd in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: verkeerscontrole
Donderdagmorgen werd op de Heliconweg een verkeerscontrole gehouden, waarbij speciaal werd gelet op het dragen van de autogordel. In totaal kregen 20 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Tussen 13.00 en 14.30 uur werd op de Aldlansdyk gecontroleerd op snelheid. Bij deze controle werden 8 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 91 kilometer per uur, terwijl 50 was toegestaan.

Oosterzee: ongeval met kraan
Donderdag omstreeks 16.15 uur reed een 25-jarige inwoner van Beetgum met een bouwkraan over de Beukenlaan. Halverwege deze straat moest hij tussen twee verkeersgeleiders door. Hij raakte toen met de wielen in de berm en bij de daarop volgende stuurcorrectie raakte hij de macht over het stuur kwijt en belandde met de kraan in de sloot naast de weg. De bestuurder bleef ongedeerd. Met twee kranen werd de kraan weer op de weg gezet. Het verkeer werd gedurende die tijd (tot 19.15 uur) omgeleid.

Leeuwarden: dealer aangehouden
Donderdag omstreeks 20.40 uur werd op het Naauw een dealer aangehouden. De verdachte, een 37-jarige inwoner van Leeuwarden, was in het bezit van 3.1 gram cocaïne De cocaïne werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Peperga: autobrand
Donderdag omstreeks 10.15 uur kwam er een melding binnen van een autobrand op de Rijksweg A32 onder Peperga. Door een defecte waterslang was de motor aan de kook geraakt. Door oververhitting was olielekkage opgetreden. Er was veel rookontwikkeling doch van een brand was geen sprake. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Lippenhuizen, kon het voertuig ongedeerd verlaten. De brandweer was reeds ter plaatse. De vluchtstrook was besmeurd met koelvloeistof en olie, hetgeen door de brandweer werd opgeruimd. De auto werd weggesleept.

Folsgare: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.25 uur werd op de Monumentwei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarigeinwoner van Folsgare, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 365 ug/l. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Leeuwarden: woninginbraak
Tussen donderdag 07.15 en 23.55 uur werd ingebroken in een woning aan de Groningerstraatweg. Door vernieling van een ruit kwam men de woning binnen. Uit de woning werden een stereo-installatie en ongeveer 100 cds weggenomen. De eigenaar, een 39-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanrijding met drank
Vrijdag omstreeks 02.55 uur reed een bromfietsbestuurder, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, op de Mr. P.J. Troelstraweg door nog onverklaarbare oorzaak tegen een aldaar geparkeerde personenauto. De auto werd licht beschadig en was eigendom van een 36-jarige inwoonster van Leeuwarden. De bromfietsbestuurder, die niet gewond raakte, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 475 ug/l. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Drachten: onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.25 uur werd op de Zuidkade de bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Damwoude, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 285 ug/l. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272