Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie

LBR-bericht

Rotterdam, 21 februari 2002

On line: drie databanken rassendiscriminatiebestrijding in één zoekprogramma

Grootste Nederlandse jurisprudentiedatabank op het gebied van rassendiscriminatie voor het eerst via internet toegankelijk Drie databases (jurisprudentie, documentatie, adressen), plus de website van het LBR, in één zoekprogramma

Rotterdam, 22 februari 2002

Unieke collectie nu via internet te raadplegen

Met ingang van 22 februari zijn de drie
informatiedatabanken van het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) via internet te raadplegen. Het gaat hierbij om een databank met bijna 3.000 adressen, een tweede met 20.000 beschrijvingen van boeken en andere materialen en een jurisprudentiedatabank met bijna 1.000 uitspraken.

De drie databanken zijn te raadplegen via één zoekfunctie op de website www.lbr.nl. De zoekfunctie biedt tevens de mogelijkheid om te zoeken op deze uitgebreide website. Daarmee komt de grootste collectie op het gebied van de aanpak van rassendiscriminatie en het verbeteren van interetnische relaties in Europa beschikbaar voor een breed publiek. Uniek is verder dat bezoekers de vermelde publicaties ook bij het LBR kunnen lenen. Het opvragen van gerechtelijke uitspraken en het verkrijgen van nadere informatie en (juridisch)advies is direct mogelijk via de emailserver op de website.

Een update van de databanken zal meerdere malen per jaar plaatsvinden.

Het zoekprogramma is toegankelijk via de homepage van www.lbr.nl (linksboven op de pagina). Voor meer informatie, kijk op www.lbr.nl, of bel het LBR (010-2010201).

Jeroen Visser, Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR).

Vragen en opmerkingen nav dit bericht kunt u mailen naar zebra@lbr.nl

Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie LBR, Afdeling Communicatie
Jeroen Visser

Website LBR: www.lbr.nl

Voor informatie, advies, documentatie en bestellngen: LBR Gebouw de Weenahof
Schaatsbaan 51, 3013 AR Rotterdam
tel: 010 - 20 10 201
fax: 010 - 20 10 222

emailserver: www.lbr.nl/formulier.html