CMG



Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond start met CMG Epayroll voor online salarisverwerking via Internet

Amstelveen, 22 februari 2002 - De Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond (KNDB) start met het aanbieden van CMG Epayroll voor salarisverwerking door de leden via Internet. Epayroll is een CMG-product dat in overleg met de KNDB en een aantal ondernemers geheel is afgestemd op de drogisterijenbranche. De aangepaste versie bevat de specifieke elementen van salarisverwerking voor drogisterijen, zoals diplomatoeslagen en een 37-urige werkweek. Epayroll is een door CMG ontwikkelde oplossing voor het verwerken van salarissen via Internet. De ondernemer doet die verwerking zelf en bepaalt eveneens zelf wanneer en op welk tijdstip de verwerking moet plaatsvinden. Epayroll is 7 dagen per week en 24 uur per dag beschikbaar en is geschikt voor organisaties in Nederland tot ± 50 medewerkers.

"De meeste van onze leden hebben hun salarisadministratie uitbesteed. Om hen de mogelijkheid te bieden kosten te besparen door deze administratie eenvoudig zelf te doen, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing om dit via Internet te doen. Onze leden doen hun administratie vaak na winkeltijd of thuis en Internet is vanaf iedere locatie makkelijk toegankelijk," zegt Pieter Verhoog, algemeen secretaris van de KNDB. "We hebben gekozen voor Epayroll, omdat dit een kwaliteitsoplossing is voor een reële prijs. CMG is een professionele organisatie en de continuïteit is gewaarborgd." Verhoog verwacht dat de kostenbesparing die deze oplossing oplevert voor de leden, de kwaliteit van de advisering op andere terreinen zal verhogen.

Aan de lancering van Epayroll voor de KNDB is een bijzondere actie gekoppeld: de eerste 50 leden die zich aanmelden, kunnen één jaar lang gratis hun salarissen met Epayroll verwerken. Verder geldt voor alle KNDB-leden een speciaal aanbod: drie maanden gratis verwerken van salarissen. Ook organiseert de KNDB in samenwerking met CMG gratis Epayroll workshops voor leden van de KNDB en wordt een uitgebreide ondersteuning geboden. Op termijn ziet de KNDB mogelijkheden om op basis van de voor Epayroll verstrekte salarisgegevens de dienstverlening aan de leden uit te breiden. De bond verzorgt bijvoorbeeld de doormelding van gegevens voor de sociale zekerheid en levert gegevens aan de verzekeringsmaatschappij aan. De KNDB zou graag hieraan de salarisgegevens toevoegen.

De Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond is de sociaal economische brancheorganisatie die de belangen van zelfstandige ondernemers in de drogisterijbranche behartigt. De bond is afgevaardigd in diverse commissies en organisaties om de belangen van de leden op sociaal economisch gebied te behartigen. De belangenbehartiging betreft onder meer onderhandelingen met de dienstenbonden over arbeidsvoorwaarden in de drogisterijbranche, overleg met de leveranciers en relaties over tal van branche-aangelegenheden en het afsluiten van mantelovereenkomsten voor de leden. Daarnaast biedt de KNDB ook individuele advisering: bijvoorbeeld personeelszakenadvies inzake milieu en gemeentelijke aangelegenheden; en advisering in relatie tot de Arbo-dienst en zorgverzekeraar.

CMG
CMG, opgericht in 1964, werkt binnen lange termijn relaties nauw samen met haar klanten om voor hen succes te genereren. CMG is een 'full service provider' en levert diensten zoals management consultancy, systeem-ontwikkeling en -integratie en het overnemen van het beheer van specifieke bedrijfsprocessen. CMG wil vooroplopen in het creëren en ontwikkelen van de meest geavanceerde IT- en telecommunicatiediensten (ICT) en draadloze data-oplossingen ((Wireless Data Solutions - WDS). De combinatie van deze ICT- en WDS-mogelijkheden zorgt voor een aantrekkelijke propositie voor ondernemingen die het mobiele kanaal willen toevoegen aan hun operaties en marketingstrategieën. CMG bevindt zich in het hart van de bedrijfskritische activiteiten van haar klanten en combineert daarbij branchekennis, technische expertise en praktijkgerichte innovatie. Met ongeveer 14.000 werknemers implementeert en ondersteunt CMG applicaties voor klanten wereldwijd, vanuit vestigingen in 17 landen. Het bedrijf is genoteerd aan de effectenbeurzen in Londen en in Amsterdam.