Ingezonden persbericht

Network Associates kondigt eerste Sniffer voor Midden- en Klein Bedrijf aan

Sniffer Investigator Plug 'n Play biedt compleet pakket voor netwerkprestatiebeheer voor het MKB

22 februari 2002 - Sniffer Technologies, onderdeel van Network Associates (NYSE: NET), introduceert Sniffer Investigator, een mid-range oplossing speciaal voor het MKB, waarmee deze bedrijven de prestaties van hun netwerk beter en eenvoudiger kunnen beheren. Sniffer Investigator is speciaal ontwikkeld voor organisaties met maximaal 1.000 werknemers. Het is een zeer kosten-efficiënte en eenvoudig te installeren netwerkprestatiebeheertool, die ondernemers een compleet en uitgebreid pakket met mogelijkheden biedt. Met Sniffer Investigator kunnen zij snel netwerkproblemen identificeren en analyseren die de onderneming anders miljoenen aan downtime zouden kunnen kosten.

Door gebruik te maken van Sniffers bekroonde Expert Analysis technologie biedt Sniffer Investigator gebruikers verschillende statistieken en rapporten om de prestaties van het netwerk, inclusief internetverbindingen, emailverkeer en Oracle database verkeer, te bekijken en te analyseren. Met Sniffer Investigator hebben MKB-ers een betaalbare maatoplossing die kan worden gebruikt om veel voorkomende netwerkproblemen en bottlenecks te vinden en op te lossen voordat deze de prestaties van het netwerk nadelig beïnvloeden.

"Als Internet Service Provider gebruiken we Sniffer Investigator om ongebruikelijke activiteiten op ons netwerk te vinden, bijvoorbeeld aanwijzingen dat er hackers bezig zijn of er een virusbesmetting heeft plaatsgevonden," verklaart Jeff Talamini, vice president voor IT bij LANLine Communications. "Met Sniffer Investigator hoef je geen expert te zijn in netwerkprotocollen. Dankzij het product verhogen we onze productiviteit en besparen we tijd bij het oplossen van netwerk problemen. Hierdoor hebben we meer tijd voor onze core business"

Sniffer Investigator wordt compleet met een eigen, lichtgewicht laptop geleverd, zodat systeembeheerders meteen kunnen beginnen met een grondige analyse van hun netwerk. Hieronder staan de belangrijkste eigenschappen van Sniffer Investigator.

Expert Analysis: In Sniffer Investigator is Sniffers' bekroonde Expert Analysis technologie verwerkt. Met deze technologie kunnen gebruikers de achterliggende oorzaak van netwerkproblemen opsporen, waarna Sniffer Investigator het probleem definieert en de oplossing van het probleem aandraagt.

Filters en Triggers: Met Sniffer Investigator is het ook mogelijk om op eenvoudige wijze filters aan te brengen. Zodra een gebruiker een abnormale activiteit op het netwerk waarneemt,kan met één muisklik een filter worden gecreëerd waarmee de gebruiker belangrijke data in zeer korte tijd op kan sporen. Triggers zijn erg handig tegen moeilijk te definiëren of periodieke problemen die op willekeurige momenten opduiken. Triggering vind pas plaats als het probleem zich daadwerkelijk voordoet. Het slaat automatisch alle informatie op om verlies te voorkomen en waarschuwt pro-actief de systeembeheerder zodat deze het probleem kan verhelpen.

Protocol Decodes: Met meer dan 280 protocol decodes biedt Sniffer Investigator een uitgebreide set communicatie decodes van vooraanstaande bedrijven, zoals Cisco, Microsoft, Novell, Apple en Oracle. Daarnaast bevat Sniffer Investigator ook een rijke subset van de TCP/IP protocol suite.

Application Response Time (ART): Met ART kunnen netwerkbeheerders eenvoudig over een bepaalde periode een baseline maken van client-server port based transacties. Aan de hand van deze baseline kunnen vervolgens afwijkingen worden geïdentificeerd waarna de netwerkbeheerder pro-actief maatregelen kan nemen om dergelijke netwerkverstoppingen in de toekomst te voorkomen.

Simultaneous Monitoring en Analyzing: Met Sniffer Investigator kunnen gebruikers het netwerkverkeer in een scherm tegelijkertijd monitoren, analyseren en zelfs opnieuw bekijken. Optional Reporting: Sniffer Investigator kan in combinatie met Sniffer Reporter worden gebruikt om rapporten te genereren die inzicht verschaffen in bedrijfskritische processen zoals segmentgebruik, top talkers en protocol distributie. Sniffer Investigator is het enige beschikbare product op de markt dat de mogelijkheid biedt om zulke grafische korte-termijn rapporten te ontwikkelen.

Scott Allen, vice president product management van Sniffer Technologies: "Sniffer Investigator is ideaal voor kleinere en middel-grote bedrijven die op zoek zijn naar een eenvoudig te gebruiken product met een goeie prijs-kwaliteit verhouding, dat ze in staat stelt het maximale uit hun netwerk te halen."

Sniffer Investigator is vanaf vandaag verkrijgbaar, zowel direct via Sniffer Technologies als via de kanaalpartners van Network Associates. Voor meer informatie over Sniffer Investigator kunt u de website van Sniffer bezoeken op www.sniffer.com.

Sniffer Technologies
Sniffer Technologies, onderdeel van Network Associates, levert oplossingen voor netwerk- en applicatiebeheer die er op gericht zijn om e-business uptime te garanderen. De Sniffer Total Network Visibility (TNV) suite ondersteunt een zeer uitgebreide verzameling van netwerktopologieën en is een geïntegreerde oplossing waarmee bedrijven en service providers hun netwerken en applicaties kosteneffectief draaiende kunnen houden tijdens de drukste momenten. De suite is één van de betrouwbaarste oplossingen voor de controle, probleemoplossing, rapportage en het pro-actief beheren van de beschikbaarheid en prestaties van het netwerk. De suite voldoet aan de hoogste beschikbaarheidsvereisten van e-business websites, internetapplicaties, geconvergeerde netwerken voor voice, video en data, en high-speed switched en optische netwerken. Voor meer informatie kunt u de Sniffer website bekijken op www.sniffer.com .

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van netwerkbeveiliging- en beschikbaarheidoplossingen. Network Associates bestaat uit drie productgroepen: McAfee, leverancier van antivirus- en beveiligingsproducten; Sniffer, marktleider in netwerkbeschikbaarheid en systeembeveiliging; en Magic Solutions, dat vernieuwende oplossingen voor service management biedt. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.networkassociates.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

# # #



Ingezonden persbericht