Gemeente Kerkrade

18.02.02: Parkplan Rolduc overgedragen

In juli 1998 hebben de gemeente Kerkrade en Stienstra Projektontwikkeling BV te Heerlen een exploitatieovereenkomst getekend voor de realisering van een bouwplan met een buurtpark op de locatie van het voormalig Antonius Docter College, gelegen aan de Mgr. Van Gilsstraat en de Rolduckerstraat te Kerkrade. Begin 2002 is "Parkplan Rolduc", inclusief het buurtpark, voltooid. Op vrijdag 22 februari om 16.00 uur zal "Parkplan Rolduc" officieel overgedragen worden aan de gemeente Kerkrade.

Infrastructuur
Na de sloop van het Antonius Docter College, is de civiele aannemer in april 1999 gestart met de aanleg van de infrastructuur. De bouwkundige aannemer is in augustus 1999 gestart met de bouw van de eerste woningen. De laatste woning van de in totaal 97 woningen in het bouwplan is in oktober 2001 door de aannemer aan de bewoners opgeleverd.

Grote variatie bebouwing
Bij de woningontwikkeling is een grote variatie in de bebouwing gemaakt. In totaal bestaat het bouwplan uit 97 woningen, verdeeld over 13 verschillende woningtypes zoals patiobungalows, halfvrijstaande-, vrijstaand geschakelde- en geschakelde woningen en negen bouwkavels voor de particuliere bouwer. De woningen zijn ontworpen door vijf verschillende architectenbureaus.

Bij de planontwikkeling gold als uitgangspunt, dat alle woningen moesten voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Deze hoge kwaliteit vindt men terug in architectuur, indeling, afwerking en duurzaamheid.

Duurzaam bouwen
Alle woningen en openbare gebieden van "Parkplan Rolduc" zijn uitgevoerd conform de uitgangspunten van duurzaam bouwen. In het gehele plan wordt het vuilwater en regenwater gescheiden afgevoerd. Het regenwater van de infrastructuur wordt onder de wegen in de ondergrond geïnfiltreerd. Het overtollige water wordt opgevangen en afgevoerd naar wateropvangbassins in het parkgebied. Het regenwater van de individuele woningen wordt op de opritten geïnfiltreerd in de ondergrond.