Gemeente Soest

Geluidswagen door Soest op 23 februari van 12.00 tot 14.00 uur

Oproep te gaan stemmen op 6 maart

De gemeente Soest heeft een vergunning verleend aan Hoogdalem Mobiele Reclame om zaterdag 23 februari van 12.00 tot 14.00 uur met een geluidswagen door Soest te rijden. Met een geluidsbandje worden Soesters opgeroepen te gaan stemmen op 6 maart. Soesters worden tevens gevraagd op 6 maart af te stemmen op Radio M. Deze regionale radiozender zendt op 6 maart programma's uit over de gemeenteraadsverkiezingen. Via de stembus van Radio M kunnen kiesgerechtigden hun stem laten horen.

---

Unieke tentoonstelling Soester kunstenaars
17 maart tot en met 14 april gemeentehuis Soest
Ter gelegenheid van het afscheid van wethouder mevrouw A. Blommers-Biezeno, portefeuillehouder kunst en cultuur, organiseert de gemeente Soest een unieke tentoonstelling met werken van de Soester kunstenaars Jacobus van Looy, van 1894 tot 1907 woonachtig en werkzaam in Soest, Jean Marie van Staveren, Otto Prinssen en Dick van Arkel. De tentoonstelling "Niets is zo mooi als zien..." - een uitspraak van Jacobus van Looy - vindt plaats van 17 maart tot en met 14 april in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Soest.

De tentoonstelling organiseert de gemeente Soest in samenwerking met het Frans Halsmuseum en de Stichting Jacobus van Looy. Op zondag 17 maart om 14.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis opent wethouder Blommers de tentoonstelling. Mevrouw Van der Smit, bestuurslid van de Stichting Jacobus van Looy, verzorgt op de dag van de opening een dialezing over Jacobus van Looy.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk en geopend tot en met 14 april op werkdagen van 10.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Zaterdag, zondag en Tweede Paasdag (1 april) is de tentoonstelling geopend van 13.30 tot 16.30 uur. De tentoonstelling is gesloten op 29 maart (Goede Vrijdag), 30 maart (Stille Zaterdag) en 31 maart (Eerste Paasdag).

Bezoekers van de tentoonstelling kunnen een speciaal gemaakte, rijk geĂŻllustreerde catalogus kopen. Ook is een aantal kaarten te koop met schilderijen van Jacobus van Looy.