Gemeente Breda

18-02-2002

Aanslagbiljet gemeentelijke belastingen op de deurmat

Vanaf zaterdag 23 februari ontvangen alle Bredase huishoudens, bedrijven en instellingen een aanslagbiljet van de gemeente Breda voor gemeentelijke belastingen over dit jaar. Het gaat daarbij om een gecombineerde aanslag van onroerend zaakbelasting, rioolrecht, afvalstoffenheffing en uitbetaling van de Zalmsnip. Mogelijk wordt ook hondenbelasting of reinigingsrecht opgelegd. In totaal verstuurt de gemeente circa 75.000 aanslagbiljetten gemeentebelastingen 2002 met daarbij een informatiefolder.

Gecombineerde aanslag
Net als afgelopen jaar heft de gemeente Breda onroerende zaakbelastingen, rioolrecht, afvalstoffenheffing, reinigingsrecht en hondenbelasting en betaalt de gemeente de zogenoemde Zalmsnip uit. Dit is de jaarlijkse belastingkorting van e 45,38 (voorheen: 100,-) voor huishoudens.

Gespreid betalen
De gemeentelijke belastingen hoeven niet in één keer betaald te worden. In beginsel gelden er twee gelijke betaaltermijnen maar met ingang van belastingjaar 2001 kunnen belastingplichtigen de gemeente machtigen om het bedrag in tien termijnen (automatisch) te laten afschrijven. In de folder die bij het aanslagbiljet zit, staat verder informatie over uitstel van betaling of kwijtschelding van de gemeentebelastingen. Ook is aangegeven hoe men bezwaar kan aantekenen tegen één of meerdere belastingsoorten die op het aanslagbiljet staan.

Tegen de heffingsgrondslag bij de onroerende zaakbelastingen (WOZ-waarde) kan géén bezwaar meer worden gemaakt. Voor diegenen die al bezwaar hebben aangetekend maar die nog geen uitspraak hebben ontvangen, geldt dat zij de opgelegde aanslag toch volledig moeten betalen. Zodra de gemeente geheel of gedeeltelijk aan het bezwaar tegen de WOZ-beschikking tegemoet komt, betaalt de gemeente automatisch de dan teveel betaalde onroerende zaakbelastingen met te vergoeden invorderingsrente terug.

Breda, 18 februari 2002