Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PvdA

Den Haag, 21 februari 2002

PvdA-DELEGATIE MET RICK VAN DER PLOEG BEZOEKT ROTTERDAM

Zaterdag 23 februari bezoekt de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Rick van der Ploeg samen met de (kandidaat-)kamerleden Sharon Dijksma, Judith Belinfante en Jacques Tichelaar Rotterdam.

Van 11.00 tot 15.00 uur delen de kamerleden op diverse locaties (Albert Heijn Bentinckplein, BAS Schepenstraat, Aldi Eudokia, BAS Bergweg en Centrummarkt Blaak/Binnenrotte) campagnefolders uit. Tevens zullen zij gesprekken voeren met voorbijgangers.

Vanaf 15.00 tot 17.00 uur neemt Rick van der Ploeg deel aan een politiek café in de Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110. Tijdens de discussie wordt gesproken over de toekomst van de Culturele Hoofdstad Rotterdam. Kan Rotterdam de uitdaging aan om het centrum van moderne culturele uitingen te worden? Van 16.45 tot 17.00 uur beantwoordt Van Der Ploeg vragen van de pers over zijn recente bezoek aan Marokko.

Dijksma en Tichelaar brengen om 15.00 uur een bezoek aan de Surinaamse gemeenschap in Rotterdam. Locatie: Surinaamse vereniging Wimasanga in de Rauwenhoffstraat 39.

Tijdens een multiculturele maaltijd discussieert Van der Ploeg over de diversiteit in het cultuurbeleid. De discussie vindt plaats bij SAJ (Samenwerkende Arabische Jongeren), Zomerhofstraat 7 en begint om 17.30 uur.

Van 17.00 tot 19.00 uur bezoeken Dijksma en Tichelaar een organisatie van Indianen uit Suriname, Schommelstraat 69.

Staatssecretaris Van der Ploeg en kandidaat-kamerlid Tichelaar brengen om 20.00 uur een bezoek aan de multiculturele jongerenorganisatie M-plex, Mauritsweg 5.

Van 22.00 tot 24.00 uur wordt Nighttown, Westkruiskade 26-28 bezocht. Hier nemen de PvdA-ers deel aan The Grapevine. The Grapevine is een informele talkshow met onder anderen Abdelkader Benali.

Aansluitend bezoeken Van der Ploeg en Tichelaar een exposé (De Buurtsuper) van nieuw Rotterdams talent in de Waterfront, Boompjeskade 10.