Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PvdA

Den Haag, 21 februari 2002

PvdA-DELEGATIE BEZOEKT KONINGSLUST EN MAASBREE

Zaterdag 23 februari bezoekt Adri Duivesteijn, vice-voorzitter van de Tweede-Kamerfractie van de PvdA, samen met de (kandidaat-)kamerleden Arie Kuijper, Frans Timmermans en Lia Roefs Koningslust Maasbree.

Om 14.00 uur reist Duivesteijn in een antieke brandweerauto naar de kerk in Koningslust, Rect. Isidorusstraat 1, alwaar hij om 15.00 uur via Egchel, Beringe en Grashoek aankomt.

Na de ontvangst bij de kerk in Koningslust start een rondwandeling door natuurgebied Vlakbroek. Aansluitend, om 16.00 uur, spreken de PvdA-ers in gemeenschapshuis De Sprunk, Rect. Isidorusstraat 7 met inwoners van Koningslust over de problemen die zich in kleine kernen voordoen met betrekking tot de woonomgeving.

Vervolgens, van 17.00 tot 17.30 uur, wordt een kort bezoek aan Huize Savelberg, De Koningstraat 25 gebracht. In Huize Savelberg worden mensen met een verstandelijke handicap begeleid. De delegatie deelt rozen uit aan de bewoners.

Na een maaltijd vertrekken de PvdA-ers naar zaal Unitas, Wilhelminastraat 11a te Baarlo. Rond 18.45 uur begint hier het avondprogramma. Na de opening door de lokale PvdA-lijsttrekker Fred Peeters wordt Adri Duivesteijn geïnterviewd over het thema wonen, zorg en welzijn. Na de pauze discussieert Duivesteijn over hetzelfde thema met Hans Krabbe (directeur woningstichting Wonen Noord-Limburg), Marcel Kleinen (welzijnsdeskundige en PvdA-raadslid te Maasbree), Hub Hendriks (voorzitter Woonconsumentenvereniging Maasbree/Baarlo) en Giel Keulen (CDA-wethouder Volkshuisvesting gemeente Maasbree). De avond wordt opgeluisterd door optredens van vocalgroup Brits. De bijeenkomst eindigt om 22.00 uur.



Partij van de Arbeid