Ingezonden persbericht


Concertzaal In den Wouwdfluit

Omgang 10 4724 EP Wouw

Tel: 0165 30 18 39 fax: 0165 30 44 26

E mail: inden@wouwdfluit.myweb.nl

Home page: www.wouwdfluit.myweb.nl

Postbank 1 205 391 Rabobank 37 27 07 246

Wouw, 7-02-02



Jong Talent Klas Brabants Conservatorium concerteert op

Zondag 24 februari In Den Wouwdfluit te Wouw.

Het volgende concert in de 24e serie zondagmiddagconcerten is op zondag 24 februari, aanvang 16.00 uur. Er treden vijf aanstormende talenten op in de leeftijd van 13 tot 18 jaar: de Violisten Martine Wijers uit Venlo en Xandrine Bossers uit Dongen, pianiste Sharon Niessen uit Eindhoven, trompettist Maarten Verbaarschot uit Roosendaal en de slagwerker Ramon Lormans uit Weert.

Het programma zal, zoals te verwachten, zeer gevarieerd zijn.

De Jong Talentklas is een klein onderdeel van de vooropleiding en richt zich op de begeleiding van uitzonderlijk talent. De term klas wordt niet gebruikt in de betekenis van allemaal hetzelfde programma maar duidt op enkele leerlingen die vanwege hun uitzonderlijk talent een heel bijzondere individuele begeleiding krijgen. Naast hun studie aan het Conservatorium volgen de leerlingen nog onderwijs op een basisschool of een school voor voortgezet onderwijs.

De leerlingen zijn zonder uitzondering muzikaal zeer begaafden met een brede belangstelling, vroege muzikale rijpheid, een bijzondere dispositie voor een instrument en een bijzondere motivatie en zelfdiscipline. De leerlingen zijn woonachtig in Zuid-Nederland en starten doorgaans op zeer jonge leeftijd (9-11 jaar) met hun studie aan het Brabants Conservatorium. De Jong Talentklas levert regelmatig winnaars en finalisten van grote nationale muziekconcoursen.

Elke leerling krijgt een studieroute aangeboden die geheel is toegesneden op de individuele ontwikkeling.

Kijkend naar de staat van dienst van de jonge musici die in Wouw optreden, zien we dat ze naast hun studiespecialisatie een enorme werklust ten toon spreiden in deelname aan bijzondere concerten, wedstrijden en meestercursussen bij o.a. Herman Krebbers, Michael Erxleben, Albert Straten en Graham John.

Entreeprijzen ¬ 8,00 en voor senioren ¬ 7,00 inclusief koffie bij binnenkomst en het eigengebakken Wouwdfluitkoekje.

Jan Walraven geeft zaterdag 23 februari weer een orgelbespeling op de twee orgels in concertzaal In den Wouwdfluit, aanvang eveneens 16.00 uur.

De organist speelt muziek van Hugo Distler (uit 30 Spielstücke), Bach, Litzau,

Chr. Ruppe (Concerto), Louis Marchand en Matthias van den Gheyn.

Entree ¬ 3,50.
Jan en Loes Walraven-van Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw Nederland
tel: ++31(0)165 30 18 39
e mail: inden@wouwdfluit.myweb.nl homepage: www.wouwdfluit.myweb.nl