Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PvdA

Den Haag, 20 februari 2002

JET BUSSEMAKER EN MARIËTTE HAMER BEZOEKEN ASSEN EN EMMEN

Op zaterdag 23 februari bezoeken de PvdA-kamerleden Jet Bussemaker en Mariëtte Hamer de steden Assen en Emmen.

Om 11.00 uur komen Jet Bussemaker en Mariëtte Hamer aan op het station in Assen, waar zij worden verwelkomd door wethouder Gerrit Piek. Vanaf het station loopt de PvdA delegatie richting Koopmansplein, waar de verkiezingsmarkt wordt gehouden. Daar nemen de PvdA-ers een kijkje bij de fietsenstalling, die de PvdA-afdeling Assen in het kader van de campagne heeft geopend.

Vervolgens zullen Bussemaker en Hamer om 12.00 uur een bezoek brengen aan Openbare Basisschool de Marskramer, Kleuvenstee 1 (in de wijk Marsdijk), Assen. Hier wordt onder anderen met de schooldirectie en lokale PvdA-politici gesproken over de huisvesting van scholen.

Om 14.15 uur komen Jet Bussemaker en Mariëtte Hamer aan in het Bintholt, Houtweg 105 (in de wijk Emmerhout) in Emmen. Hier krijgen ze uitleg van de Vereniging wijkbelangen Emmerhout over het project 'Emmen revisited', een herstructureringsproject in de wijk. Om 14.30 uur arriveert het gezelschap bij Wijkwijzer, Houtweg 117 in Emmen. Dit is de wijkwinkel, van waaruit de wijkvereniging voorlichting geeft over de herstructureringsplannen. In de wijkwinkel kan op een maquette worden bekeken hoe de wijk er na de herstructurering uit komt te zien. Om 14.45 uur maken Jet Bussemaker en Mariëtte Hamer een wandeling door De Dilgt, een van de straten die als eerste opgeknapt gaat worden.

Bij terugkomst in het Bintholt, om 15.00 uur, geven vertegenwoordigers van de wijkvereniging een toelichting op 'onze buurt aan zet', een project dat gericht is op sociale activering.

Ter afsluiting van het bezoek helpen Jet Bussemaker en Mariëtte Hamer de PvdA-afdeling Emmen van 15.30 tot 16.30 uur bij de verkiezingskraam naast de Hema in het centrum met het uitdelen van folders aan geïnteresseerden.