Gemeente Breukelen


Gemeente organiseert open huis: zaterdag 23 februari 2002

Op zaterdag 23 februari 2002 zijn belangstellenden van harte welkom in het gemeentehuis Boom en Bosch van Breukelen.

Tussen 11.00 en 15.00 uur staat de deur wijdopen voor iedereen die meer wil weten over de gemeente. Van alle afdelingen zijn mensen aanwezig om u wegwijs te maken en vragen te beantwoorden.

In de raadszaal treft u de politieke partijen aan die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart. Zij vertellen u graag over hun opvattingen en ambities. Een debat onder leiding van de burgemeester over de hot items van Breukelen laat zien hoe het er op raadvergaderingen aan toe kan gaan.

Bij een open huis horen feestelijkheden. Dus zorgen we voor muziek, een passende ontvangst van bezoekers, attracties die niet alleen voor kinderen de moeite waard zijn, een puzzeltocht met prijzen en niet te vergeten een brandweeroptreden.

Natuurlijk ontbreken ook de koffie en thee niet.

U ziet, wij stellen alles in het werk om een bezoek de moeite waard te maken. Stel ons niet teleur en kom langs.

Inspraakmiddag gezondheidsbeleid

Maandagmiddag 4 februari wordt om 15.00 uur een inspraakmiddag op het gemeentehuis in Breukelen georganiseerd over het gezondheidsbeleid binnen onze gemeente. De bijeenkomst vindt plaats in het Koetshuis van Boom en Bosch. Iedereen die is geïnteresseerd in het Breukelse gezondheidsbeleid is welkom.

Voor 1 juli 2003 moet iedere gemeente in Nederland in het bezit zijn van een gemeentelijke gezondheidsnota. Deze nota moet eens in de vier jaar worden gemaakt. Onderwerpen die ter sprake kunnen komen zijn bijvoorbeeld :


-gezond leven (roken, alcohol, voeding, bewegen en sporten, geestelijke gezondheid)


-leefomgeving


-zorg (mantelzorg, vrijwilligerszorg, patientenverzorging)

-informatie over gezondheid.

De gemeente moet samen met haar burgers beslissen wat centraal staat in het plaatselijke gezondheidsbeleid. Hier kunt ook u invloed op uitoefenen.

Meer informatie over deze middag is verkrijgbaar bij Paul Ketelaars, afdeling Welzijn Onderwijs Sport gemeente Breukelen (0346) 26 04 34.

STANDPLAATS MARKT/HAZESLINGER

In november zijn de standplaatshouders van de Hazeslinger verplaatst naar de Markt. Dit omdat er aan de Hazeslinger werkzaamheden plaatsvonden in verband met het centrumplan. Deze werkzaamheden zijn nu afgerond. Omdat er voorlopig geen werkzaamheden aan de Hazeslinger worden uitgevoerd, is er geen reden om de standplaatshouders langer op de Markt te houden. Vanaf week 5 zal de standplaats dan ook weer aan de Hazeslinger gevestigd zijn. Wel zal de locatie van de standplaats iets meer verplaatst worden in de richting van de passage, zodat de kramen wat meer in de loop liggen.

Afvalkalender 2002

De gemeentelijke kalender voor het ophalen van afval in 2002 is deze week huis-aan-huis verspreid als bijlage bij de VAR. Zo weet ieder gezin op welke dagen het huishoudelijk afval opgehaald wordt.

Met kleurvlakken staat op de kalender aangegeven wanneer de grijze of de bruine kliko aan de weg gezet moet worden. Grof tuinvuil, grof brandbaar afval en metalen kunt u thuis laten ophalen of zelf afgeven aan de Kanaaldijk-Oost in Breukelen of de werf aan de Sportweg in Kockengen. Klein chemisch Afval bewaart u in uw chemobox: inwoners van Breukelen kunnen deze afgeven aan de Kanaaldijk-Oost. In Kockengen en Nieuwer Ter Aa komt een chemokar.

Wit- en bruingoed zoals wasmachines en televisies kunt u inleveren bij de winkelier waar u een nieuw soortgelijk apparaat koopt, afgeven aan de Kanaaldijk-Oost of door de stichting Emmaus Haarzuilens laten ophalen. Openingstijden, telefoonnummers en de dagen waarop de chemokar rijdt, staan op de kalender.

De kalender is gratis af te halen bij Openbare Werken, Dannestraat 3 in Breukelen (dagelijks geopend van 9 tot 12 uur).

Collecten

13 januari tot en met 27 januari Nationale Eurocollecte.

Lokale feestelijkheden rond koninklijk huwelijk

Ter gelegenheid van het huwelijk van kroonprins Willem Alexander en Maxima Zorrequieta organiseren de oranjeverenigingen allerlei festiviteiten op zaterdag 2 februari. Inwoners van Breukelen kunnen kiezen uit de volgende mogelijkheden.

In Nieuwer ter Aa is het Draaipunt vanaf 10 uur open. De koninklijke trouwerij is op een groot scherm te volgen. Rond het middaguur zijn er snert en bolletjes (prijs Î 3,40 per persoon, kinderen t/m 12 jaar Î
1,15, vooraf aanmelding verplicht). Voor de kinderen komt er een apart programma van sporten en spelletjes. De dag eindigt met een lampionnenoptocht met muziek van de Bloaskapel uit Vleuten. Start: 19.00 uur. Aanmeldingen bij Truus van Sligtenhorst, Versmarkt, Nieuwer ter Aa, telefoon (0294) 23 31 80.

De oranjevereniging Breukelen organiseert een crazy kabouter spektakel. Kabouter Doedwaas en Stoere Jop verzorgen een spetterende show waarin alle kids mee kunnen dansen, zingen, springen, gillen en trucs kunnen beleven. Schoolgaande kinderen krijgen deze week via school een gratis toegangskaartje voor dit jeugdspektakel dat plaatsvindt in de Stinzenhal vanaf 14.30 uur

Met de Grote Apekop Show draagt de oranjevereniging Kockengen haar steentje bij aan de huwelijksvreugde. De show is vooral bedoeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en vindt plaats in de sporthal. De toegang is gratis. Het feest start rond 14.30 uur en duurt tot 16.30 uur.

Alle kinderen die in Breukelen de basisschool of kinderopvang bezoeken, krijgen volgende week alvast een glas als aandenken aan het huwelijk.