Ingezonden persbericht


Gratis Superweekend bij CineNova
Drie dagen lang gratis genieten van topfilms op tv

Amsterdam, 18 februari 2002 - CineNova zal 3 dagen lang gratis te zien zijn tijdens het Superweekend. Het betreft het lange weekend van zaterdag 23, zondag 24 en maandag 25 februari aanstaande. CineNova is een abonneetelevisiekanaal, dat 24 uur per dag recente films uitzendt. De films worden niet door reclame onderbroken en ook tussen de films in is er geen enkele vorm van reclame. Het Superweekend is ter gelegenheid van de uitreiking van The Orange British Academy Film Awards 2002. CineNova heeft daar de exclusieve Nederlandse televisierechten van. Deze uitreiking en alle films dat weekend zijn dus gratis te zien via alle digitale televisieplatformen op de Nederlandse kabel.

Op zaterdag 23 februari zijn o.a. de volgende films te zien: Jozef De Dromenkoning (animatiefilm van Spielberg's Dreamworks), de Oscar-winnende film Crouching Tiger, Hidden Dragon met Chow Yun-Fat en The Watcher met Keanu Reeves.
Op zondag 24 februari zendt CineNova o.a. 's middags Stuart Little met Geena Davis en de stem van Michael J. Fox uit en 's avonds 28 Days met Sandra Bullock.

Maandagavond zendt CineNova om half negen alle hoogtepunten van The Orange British Academy Film Awards 2002 in een uitgebreide samenvatting van anderhalf uur uit, gevolgd door de film Erin Brockovich met Julia Roberts, die voor deze rol naast een BAFTA-award, ook een Oscar kreeg.

Dit jaar zijn de volgende films genomineerd: Amélie, A Beautiful Mind, The Lord of the Rings, Moulin Rouge en Shrek. In de categorie Beste Acteur dingen dit jaar mee: Russell Crowe (A Beautiful Mind), Kevin Spacey (The Shipping News), Ian McKellen (The Lord of the Rings), Jim Broadbent (Iris) en Tom Wilkinson (In the Bedroom).
Judi Dench (Iris), Nicole Kidman (The Others), Sissy Spacek (In the Bedroom ), Audrey Tautou (Amélie) en Renée Zellweger (Bridget Jones's Diary) zijn genomineerd voor de Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

CineNova is te ontvangen via de digitale platforms van de kabelmaatschappijen. Dit betekent dat de films met DVD-beeldkwaliteit worden uitgezonden. Dit geldt natuurlijk ook voor het geluid. Voor meer informatie kan men contact opnemen met 0900-0766 (10ct pm).

CineNova biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week doorlopend recente kwaliteitsfilms voor iedereen die van films houdt. De films worden uitgezonden op twee kanalen zonder reclame of onderbrekingen en aangeboden voor een vast maandbedrag. De complete CineNova programmering is beschikbaar op www.cinenova.tv. Elke maand zijn er nieuwe toppremières en kaskrakers, in totaal 100 verschillende topfilms. CineNova betekent thuis genieten van de beste films uit Hollywood, Europa en de rest van de wereld.