Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PvdA

Den Haag, 20 februari 2002

PvdA-DELEGATIE MET TINEKE NETELENBOS BEZOEKT AMSTERDAM NOORD EN ZUIDOOST

Op zaterdag 23 februari bezoekt minister van Verkeer en Waterstaat Tineke Netelenbos met een PvdA-delegatie Amsterdam.

Om 14.30 uur arriveert Tineke Netelenbos met de pont in Amsterdam Noord, alwaar zij door PvdA-stadsdeellijsttrekker Marijke van Schendelen wordt verwelkomd. Vanaf de pont begeven de PvdA-ers en jongeren uit Noord zich op skates en fietsen richting de verkiezingskraam op het Buikslotermeerplein.

Van 15.30 tot 16.15 uur bezoekt de minister het cultureel project Kinetisch Noord in de NDSM-werf, Neveritaweg 15. Dit is een combinatie van een broedplaatsenexperiment waar al meer dan 150 kunstenaars werken en waar een ontmoetingsplaats voor skaters is. Toekomstmuziek is dat hier een grote skatebaan wordt aangelegd waar omheen allerlei activiteiten van jongeren worden georganiseerd. De skaters geven hier een demonstratie.

Tot slot neemt Tineke Netelenbos onder anderen met de Amsterdamse lijsttrekker Rob Oudkerk, PvdA-kamerlid Judith Belinfante en kandidaat-kamerlid Sonia Westerveld deel aan een openbare bijeenkomst in De Nieuwe Stad, Luthuliplein 11 in Amsterdam Zuidoost. Deze bijeenkomst begint om 17.00 uur en wordt georganiseerd door de Pentecostal Council of Churches. Dit is de stichting waarbij de grootste Ghanese kerkgenootschappen in Amsterdam Zuidoost zijn aangesloten. Naast religieuze activiteiten richt de stichting zich op sociale en economische activiteiten. De stichting is opgericht om een link te leggen tussen kerken, de plaatselijke en landelijke overheid. De bijeenkomst en het bezoek worden om 18.40 uur afgesloten met een maaltijd.

PvdA-kamerlid Ferd Crone en kandidaat -kamerlid Gertjan Boekraad zullen van 11.00 tot 16.00 uur deelnemen aan diverse campagne activiteiten van de PvdA in de stadsdelen Oud Zuid en Over Amstel. Zo wordt er vanaf 10.30 uur op het Marie Heinekenplein een actie inparkeren gehouden en rijdt de hele dag een PvdA campagnebus rond in de Pijp.

Voor meer informatie: Marije Laffeber 070-318 3691



Partij van de Arbeid