Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-02-2002 Persberichten district Eemland zuid, 11.15 uur

Aanrijding met letsel

AMERSFOORT Op de kruising Van Asch van Wijckstraat/Brouwerstraat raakte op vrijdagmiddag rond 12.45 uur een 63-jarige bestuurder uit Alkmaar gewond door een aanrijding.

De man botste met zijn bestelbus op de kruising tegen een lijnbus. Beide chauffeurs verklaarden groen licht, dan wel wit licht (voor bussen), te hebben. De 63-jarige bestuurder liep letsel op aan zijn hand en hoofd en is per ambulance naar het ziekenhuis de Lichtenberg overgebracht.

De bestelbus raakte door de botsing rondom beschadigd, de lijnbus raakte aan de voorzijde beschadigd.

Verdachte winkeldiefstal aangehouden

AMERSFOORT Na een korte achtervolging hebben vier toezichthouders op vrijdagmiddag een 15-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongen zou bij een winkel aan de Langestraat kleding gestolen hebben.

Toezichthouders zagen de jongen een winkel uitrennen en zetten te voet de achtervolging in. Kort daarna kregen ze de jongen te pakken en droegen hem over aan de politie. Deze heeft de jongen meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Grote controle scooters en bromfietsen

LEUSDEN Op vrijdagmiddag en avond heeft de politie in Leusden in samenwerking met het Regionale Scooterteam een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 83 voertuigen gecontroleerd.

In totaal werden 41 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de constructiesnelheid (opgevoerd zijn). Verder werden onder andere boetes gegeven voor niet tonen verzekeringsbewijs (13x), niet tonen bromfietscertificaat (10x), niet in bezit hebben van bromfietscertificaat (5x), niet dragen van de helm (9x) en het hebben van een ondeugdelijke reminrichting(8x) van de bromfiets.

Daarnaast werden 3 bromfietsen in beslag genomen voor onderzoek in verband met mogelijk vals framenummer. Een bestuurder werd aangehouden omdat hij reed op een gestolen bromfiets.