Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-02-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 11.30 uur

Horecacontrole

UTRECHT Vrijdagavond werden, tijdens een uitgebreide controle, dertig horecagelegenheden in de binnenstad bezocht. Controleurs van de afdeling Bijzondere Wetten van de politie, de brandweer, de Keuringsdienst van Waren, Buma Stemra, Belastingdienst, Vreemdelingendienst van politie, GAK en de gemeente hebben diverse onregelmatigheden geconstateerd.
Ten aanzien van de brandveiligheid werd door de brandweer vastgesteld dat veel ondernemers een aantal zaken niet op orde had. In een ruimte werd een afgekeurde gasleiding aangetroffen en brandonveilige tussendeuren. Daarnaast ontbraken in een aantal zaken de brandblussers, waren er geblokkeerde nooduitgangen en niet werkende nooduitgangverlichtingen.

Medewerkers van de Keuringsdienst van Waren stelden vast dat het met de hygiëne niet best was gesteld in de horeca instellingen. Er werd 12 maal een boete opgelegd van 1000 euro voor onder andere een te hoge temperatuur in de koelvitrine, het aantreffen van muizengif, muizen of rattenkeutels tussen de etenswaren.
Door de belastingdienst en het GAK werden drie personen aangetroffen die niet bekend zijn als horecaondernemer. De Buma Stemra heeft in een bedrijf 36 illegale cds ingenomen. Hiervoor zal een boete worden opgelegd van 750 euro voor niet betaalde auteursrechten.

In een horecagelegenheid werd vastgesteld dat er meer ruimte in gebruik was dan op de vergunning stond vermeld. Deze ruimte werd onmiddellijk gesloten.

Aanhouding verdachte mannen

UTRECHT Medewerkers van het cameratoezicht in de binnenstad zagen zaterdagochtend om 03.00 uur drie mannen zich nogal verdacht gedragen op de Bakkerbrug. De mannen hadden bijzonder veel interesse in een rugtas maar deze werd daarna ook weer weggegooid. Op het moment dat de politie de drie wilde aanspreken, ging er een vandoor. Omdat de politie vermoedde dat er gestolen spullen in de tas aanwezig zouden zijn werd de wegrennende man aangehouden. Doordat hij op de Minrebroederstraat struikelde kon hij worden aangehouden. De drie uit Algerije afkomstige mannen van 24 en 23 jaar, zonder vaste woon-of verblijfplaats, zijn ingesloten voor nader onderzoek door de Vreemdelingendienst.
Bij onderzoek aan de kleding bleken zij verschillende, waarschijnlijk van diefstal afkomstige, pasjes bij zich te hebben.

Ontmanteling hennepkwekerijen

UTRECHT Vrijdagmiddag rond 14.45 uur heeft de politie in drie woningen aan de Amsterdamsestraatweg hennepkwekerijen ontmanteld. Nadat bij de politie informatie over het vermoeden van hennepplantages was binnengekomen werd een onderzoek ingesteld. In de drie woningen werden professionele kwekerijen aangetroffen. In totaal zijn ruim duizend planten inbeslaggenomen en vernietigd. In alle gevallen werd ook vastgesteld dat er illegaal stroom werd afgetapt. De energiemaatschappij heeft aangifte van diefstal gedaan. De verdachte, een 24-jarige inwoner van Utrecht, kwam tijdens het onderzoek thuis. Hij werd onmiddellijk aangehouden.

Aanhouding auto-inbreker

UTRECHT Op de Oudenoord is vrijdagmiddag om 13.20 uur een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Personeel van een kantoor aan de Oudenoord zagen de man op een parkeerplaats verdacht tussen de autos lopen. Inmiddels had de man een auto opengemaakt en was deze aan het doorzoeken. Samen met een collega van het kantoor kon de auto-inbreker worden aanhouden. Daarna is de inbreker aan de politie overgedragen.