Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-02-2002 Persberichten district Eemland noord, 13.00 uur

Hennepplangtages aangetroffen

BAARN Door de politie werden op donderdagmiddag op vier percelen aan het Zuiderlicht vier in werking zijnde hennepplantages aangetroffen. In totaal werden 418 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. Ook de inrichting (lampen, ventilatoren, afzuigers etc.) werden vernietigd. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Illegale slachting

BAARN De politie heeft vrijdagochtend op de Kemphaanstraat in een schuur een illegale slachting van een schaap geconstateerd. Het dode schaap is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De eigenaar van het beest zal een boete van 230 euro ontvangen. Nb: Leeftijd van eigenaar is nog niet bekend.

Snelheidscontrole

BAARN Op de Amsterdamsestraatweg werd op vrijdagavond een snelheidscontrole gehouden. Tussen 19.15-21.25 uur werden 1.054 voertuigen gecontroleerd op snelheid. In totaal reden 60 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 134 km/u waar 80 km/u maximaal is toegestaan.

Aanhouding na achtervolging

BAARN Na een achtervolging heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige autobestuurder uit Amersfoort aangehouden op het Zuidereind. De man was bij een alcoholcontrole in Amersfoort er met zijn auto vandoor gegaan. Op grond van het doorgegeven kenteken werd de auto rijdend gezien op de Stadhouderslaan in Soest. Met hoge snelheid reed de bestuurder richting Baarn. Na een achtervolging door Baarn stopte de man eindelijk op het Zuidereind. Hij werd aangehouden en bleek na een ademanalyse op het bureau met 1,1 promille in zijn bloed te hebben gereden. Daarop verklaarde hij al drie maal te zijn aangehouden voor alcohol in het verkeer en om die reden niet mee wilde werken aan de alcoholcontrole in Amersfoort.

Tegen de man is procesverbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.