Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 23-02-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Onderzoeksteam overval bank zoekt getuigen
ALMERE Naar aanleiding van de overval op de SNS-bank gisteren (zie vorig persbericht), stelde de politie een onderzoeksteam in. In totaal werken op dit moment 5 rechercheurs aan de zaak. Gisteren hield de politie meteen een buurtonderzoek. De politie stelt het op prijs als getuigen die iets (verdachts) gezien hebben/weten, die zich nog niet gemeld hebben en/of benaderd zijn, langskomen op het politiebureau of bellen met het team via nummer 036-5383838.

Aanrijdingen op A6 door storm
NOORDOOSTPOLDER/DRONTEN/LELYSTAD Vanmorgen vonden er zon 10 eenzijdige ongevallen op de A6 plaats ten gevolge van het stormachtige weer. Met name in de Noordoostpolder tussen kwart voor 7 en half 9 raakten autos door de wind en/of gladheid van de A6 af. Een aantal betrokkenen raakte licht gewond (zie persberichten morgen). Verder kreeg de politie s ochtends 5 meldingen van stormschade zoals omgevallen bomen.

Vernieling
ZEEWOLDE De politie is op zoek naar een bij haar bekende verdachte op verdenking van vernieling. De verdachte gooide vermoedelijk zaterdagnacht een fiets door een raam van een horecagelegenheid op het Flevoplein. Een ruzie die voorafging aan dit incident, is vermoedelijk de aanleiding geweest. De politie onderzoekt de zaak verder.

Aanhouding voor bedreiging
LELYSTAD Vrijdagmiddag hield de politie een 40-jarige met onbekend adres aan op verdenking van bedreiging. Een 44-jarige vrouw had bij de politie gemeld dat ze bedreigd werd door de voor haar bekende man. Ter plaatse (Punter) zagen de agenten de man met een stuk ijzer in zijn handen uit zijn auto stappen. Hij is aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau waar hij voor nader verhoor in verzekering is gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding opgeven valse naam en verzet
ALMERE Vrijdagavond hield de politie een 17-jarige bromfietser uit Almere op de busbaan Tussen de Vaarten aan. Agenten zagen de jongen daar zonder helm rijden en hielden hem staande. De verdachte bleek verder geen bromfietscertificaat te hebben en gaf een valse naam op. De agenten hielden de jongen aan. Op weg naar het politiebureau verzette deze zich. Tegen deze verdachte wordt proces-verbaal voor de overtredingen en zijn verzet opgemaakt. Na verhoor is de bromfietser heengezonden.

Alcohol
ALMERE Op de Koppeldreef is vrijdagavond een 41-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor het rijden onder invloed toen hij betrokken was bij een kop-staartbotsing. De automobilist remde plots waardoor de automobilist (19-jarige inwoner van Almere) achter hem een botsing niet meer kon voorkomen. De politie kwam ter plaatse en vermoedde dat de 41-jarige alcohol gedronken had. Hij is aangehouden en op het bureau blies hij 415 ug/l (0,94 promille). De man was al eerder voor het rijden onder invloed aangehouden. Tegen deze verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Met een rijverbod van 3 uur is de 41-jarige heengezonden.

ALMERE Surveillerende agenten zagen vrijdagnacht een automobilist door rood rijden bij de kruising Oscarlaan/Cinemadreef. Bij de rotonde (Hospitaalweg) hielden ze de bestuurder staande. Bij het aanspreken van de man, roken de agenten alcohol. De verdachte (24-jarige Amsterdammer) is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 200 ug/l (0,45 promille). Hij is met een boete voor het rijden door rood heengezonden.

ALMERE Vrijdagavond hield de politie op de Stedendreef een 40-jarige automobiliste uit Almere aan voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg een melding dat een auto over de weg slingerde. De agenten hielden de bestuurster op de dreef staande en zij vermoedden dat de vrouw alcohol op had. Op het politiebureau was de uitslag van haar blaastest 1015 ug/l (2,31 promille). Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Zij is met een rijverbod van 13 uur heengezonden. De auto moest zij bij de politie achterlaten.

ZEEWOLDE Surveillerende agenten hielden vrijdagavond op de Gooiseweg een 46-jarige automobilist uit Almere staande, omdat zijn APK verlopen was (donderdag had hij hiervoor al een boete gehad). Omdat de agenten verder vermoedden dat de man alcohol genuttigd had, is hij aangehouden. Op het politiebureau blies de verdachte 265 ug/l (0,60 promille). Hij is met proces-verbaal heengezonden (rijverbod van 1 uur).

SWIFTERBANT Op de Noordhoren hield de politie vrijdagnacht een 36-jarige automobilist uit Swifterbant aan op verdenking van het rijden onder invloed en het verlaten van een ongeval. De politie kreeg een melding dat een auto een tuin was ingereden en vervolgens was doorgereden. Na wat sporenonderzoek ter plaatse hielden de agenten de 36-jarige aan. Deze verklaarde tegenover de politie de plaats van de aanrijding verlaten te hebben. Op het bureau blies de verdachte 960 ug/l (2,18 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Hij is met een rijverbod van 12 uur heengezonden.

Invordering rijbewijs wegens snelheidsovertreding LELYSTAD Een 24-jarige Lelystedeling moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg proces-verbaal voor het te hard rijden op de Vogelweg. Agenten zagen de verdachte vrijdagmiddag met een hoge snelheid rijden. Zij hebben snelheden van 151 km/u gemeten waar maximaal 80 is toegestaan. De automobilist is aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het bureau. Daar is zijn rijbewijs ingevorderd en wordt proces-verbaal opgemaakt. De Lelystedeling is heengezonden.

Autovernielingen
LELYSTAD Tussen donderdag en vrijdag zijn banden van 22 autos op de Kempenaar vernield. Hiervan is bij de politie aangifte gedaan.

ALMERE Vrijdagnacht brandde een vrachtauto(bus) op de Novemberstraat af. De brandweer bluste de brand. De politie vermoedt brandstichting. Een bergingsbedrijf sleepte het afgebrande voertuig af.

EMMELOORD Op de Dardanellen zijn tussen vrijdag en zaterdag drie autos besmeurd met verf. De politie is op zoek naar de nog onbekende verdachte(n).

Onwelwording
MARKNESSE Vrijdagmiddag verleende de politie assistentie nadat een 52-jarige bewoonster van Marknesse onwel was geworden op de kruising Groenezoom/Breestraat. Oplettende buurtbewoners vingen de vrouw op totdat de hulpverleners ter plaatse waren. De GGD behandelde de vrouw. Meer informatie over dit voorval is niet bekend.