Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-02-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 16.30 u) Zaterdag, 23 februari 2002

District Heerlen

Heerlen; ernstig gewond aan beide handen
Afgelopen vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur kreeg de politie een melding dat er in een woning aan de Bremstraat in Heerlen een flinke knal was gehoord. Bleek dat de bewoner van de woning bij werkzaamheden aan een electriciteitsleiding ernstig aan zijn handen gewond was geraakt (vermoedelijk doordat hij met een zaagje bij een electriciteitsleiding bezig was). Dat ging gepaard met een enorme knal en een steekvlam. Gevolg ook dat bij een aantal woningen in de buurt daardoor de electriciteit uitviel. De bewoner werd met ernstige verwondingen aan zijn beide handen overgebracht naar Atriumziekenhuis in Heerlen. Echter wegens de ernst van de verwondingen werd hij vervolgens overgebracht naar het Klinikum-ziekenhuis in Aken. In de woning trof de politie een hennepkwekerij aan met totaal ongeveer 245 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur zoals acht groeilampen, twee ventilatoren, twee afzuigingapparaten etc., inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner. Verder onderzoek wordt nog ingesteld of de bewoner mogelijk ten behoeve van de hennepkwekerij illegaal aan de electriciteit aan het knoeien was, met alle gevolgen vandien.

Heerlen; aangehouden
Personeel van de Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen vrijdagmiddag op de Edisonstraat in Heerlen een 36-jarige man uit Hoensbroek aangehouden. Bleek bij controle dat de auto waar hij bij stond was gestolen (in Hoensbroek). De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De gestolen auto werd voor nader onderzoek inbeslaggenomen en afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van de Hoensbroekenaar bij deze autodiefstal.

Brunssum; abri
Afgelopen vrijdagavond kreeg de politie van getuigen een melding dat enkele jongeren de ruit van een abri (bushalte-hokje) aan de Akerstraat in Brunssum hadden vernield. De politie die in de omgeving naar de jongeren op zoek ging, trof op de Langeberglaan enkele jongeren die voldeden aan het opgegeven signalement. Een van hen, een 21-jarige jongeman uit Brunssum bekende de ruit van de abri te hebben vernield. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Daarnaast zal de verdachte de schade, ongeveer zon vierhonderd Euro ook nog vergoeden.