Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 23-02-2002 Persbericht van zaterdag 23 februari 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding winkeldievegge
In een winkel aan de Hooghuisstraat is vrijdagavond om 19.26 uur een 33-jarige inwoonster van Eindhoven aangehouden. De vrouw was kort ervoor door het winkelpersoneel aangehouden wegens winkeldiefstal. Bij controle bleek dat zij diverse kledingstukken over elkaar had aangetrokken. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De door haar gestolen kledingstukken zijn inbeslaggenomen. Zij is ingesloten en inverzekering gesteld.

Geldrop: Verdachte schietpartij aangehouden
Zaterdagmorgen om 02.30 uur is op het bureau van politie aan de Mathildelaan de 42-jarige verdachte van een schietpartij in een woning aan de Maarten Trompstraat, aangehouden. De man heeft zichzelf gemeld. Hij is ingesloten en inverzekering gesteld. Bij een huiszoeking op het woonadres van de verdachte in Eindhoven zijn twee gaspistolen aangetroffen. De 68-jarige hoofdbewoner is aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De politie stelt een uitgebreid onderzoek naar de omstandigheden van de schietpartij in.

Eindhoven: Aanhoudingen na vechtpartij
Vrijdagavond omstreeks 19.58 uur zijn op de Keizersgracht twee 18-jarige verdachten, uit Den Bosch aangehouden. Zij maakten deel uit van een groep jongeren die kort ervoor met enkele portiers op het Stratumseind slaags waren geraakt. De twee verdachten zijn voor verhoor ingesloten. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn later op de avond omstreeks 22.05 uur, op het Stratumseind, om 22.30 in de Stationshal Zuid en om 23.05 uur op de Stationsweg een 18-jarige en een 16-jarige inwoner van Den Bosch, en een 18-jarige inwoner van Den Haag aangehouden. Alle verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhoudingen na autodiefstal
Op de Loondermolen zijn vrijdagavond om 21.30 uur drie inwoners van Alkmaar in de leeftijd van 18, 20 en 23 jaar aangehouden. Bij een verkeerscontrole bleek dat de verdachten reden in een in Horst (L) gestolen auto. De mannen zijn voor onderzoek ingesloten. De auto is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Valkenswaard: Inbraak in een woning
Vrijdagavond tussen 12.30 uur en 22.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Mgr. Nolenstraat. Men kwam de woning binnen door verbreking van de tuindeuren aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn enkele sieraden en een video weggenomen.

Eindhoven: Tasjesroof
Op de Demer is vrijdagavond omstreeks 23.00 uur, een 30-jarige vrouw het slachtoffer van een tasjesrover geworden. De vrouw liep met haar vriend over de Demer toen plotseling haar tassen van de schouder werden gerukt door twee personen op een rode scooter die vervolgens in de richting van het Beursgebouw wegreden. In de tassen bevonden zich make- up spullen, kleding en een geldbedrag.

Westerhoven: Aanhouding na aanbieden vals geld. Een 20-jarige inwoner van Delft is zaterdagmorgen om 00.30 uur op de Kempervennendreef aangehouden. De man had kort ervoor, in een horeca gelegenheid, geprobeerd met vals geld te betalen. Bij zijn aanhouding bleek de man in het bezit van een vals bankbiljet van 10 euro. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Asten: Aanhoudingen na drugsbezit
Op de Waardjesweg zijn zaterdagmorgen om 01.40 uur twee 18-jarige inwoners van Asten en een 19-jarige man uit Someren aangehouden. Toen de politie hen wilde controleren gingen zij er vandoor waarbij een pakketje uit de auto werd gegooid. Kort hierop konden zij worden aangehouden. Het pakketje bleek bij onderzoek vier sachetjes cocaïne te bevatten. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Aanhoudingen na inbraak in bedrijf
Vanmorgen om 03.28 uur zijn op de Aalsterweg twee Eindhovenaren van 27 en 31 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor te hebben ingebroken in een bedrijf aan de Boutenslaan. Getuigen hadden gezien dat er iemand over de schutting van het bedrijf was geklommen. Even later kon de politie de mannen inrekenen. De auto van de verdachten is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld. Zij zijn ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
Op het Begijnenhof is vanmorgen een 22-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor in een horeca gelegenheid aan het Stratumseind een 23-jarige Eindhovenaar met een bierglas in zijn gezicht te hebben gestoken. Het slachtoffer was bij aankomst van de politie reeds vertrokken. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Son: Aanhouding bromfietser
Een 20-jarige bromfietser uit Son is vanmorgen om 02.20 uur op de Eindhovenseweg aangehouden. De politie zag dat er twee jongens zonder helm op een bromfiets reden. Bij controle gaf de man een valse naam op. Hierop werd hij onder hevig verzet aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Beroving
Op het Croy is vrijdagavond omstreeks 23.30 uur een 19-jarige man van zijn gsm en 15 euro beroofd. Het slachtoffer reed in de richting Veldhoven over het fietspad toen een rode bromfiets, merk Gilera runner, met daarop twee mannen van ongeveer 20 jaar hem inhaalde, en met de bromfiets dwars voor hem gingen staan zodat hij wel moest stoppen. De bijrijder stapte af en eiste onder bedreiging van een mes de gsm en geld van de bestuurder. Deze gaf het geld en de gsm aan de overvaller waarna deze vertrokken in de richting Veldhoven. De politie verzoekt mogelijke getuigen zich met hen in verbinding te stellen.