Ingezonden persbericht

WIJNINFO.NL NIEUWS

Wijnreis naar de Zuidelijke Côtes du Rhône

Domaine du Crestet
Domaine du Crestet ligt 3 km zuidelijk van Vaison-la-Romaine te midden van de wijngaarden op de grens van de Côtes du Rhône en de Côtes du Ventoux.

Het Domaine bestaat uit vier gebouwen rondom een centrale binnenplaats, een zwembad en een wijngaard. In twee gebouwen bevinden zich 4 luxe gîtes, ingericht in Provençaalse stijl en voorzien van alle moderne gemakken. Tevens is er een tennisbaan voor de gasten op 100 m en een Provençaals restaurant op 60 m afstand van het Domaine.

U geniet van een betoverend uitzicht op de Mont Ventoux en het historische dorp Le Crestet. Op slechts enige minuten rijden vindt u de Romeinse opgravingen in Vaison-La-Romaine. In 40 minuten kunt u het culturele Avignon bereiken.

Website
Wilt u foto's zien van de gîtes en de omgeving van Domaine du Crestet:

http://photos.yahoo.com/ddcrestet

http://www.frenchconnections.co.uk/accom/484.html

Programma Wijnreis

- Zaterdag vanaf 15.00 uur ontvangst.

- Zondag, maandag en dinsdag.
In de middag wijncursus + proeven.

- Woensdag
Excursie naar 2-3 wijnmakers.

- Donderdag
Wijn/spijs avond.

- Overige tijd om vrij te besteden

- Verken de omgeving

- Geniet van de sneeuw op Mont Ventoux

- Bezoek Vaison-la-Romaine, Avignon

- Inkoop wijn bij caves

- Enz.

- Zaterdag voor 10.00 uur vertrek.

Locatie
Domaine du Crestet
Route de St Anne
84110 Le Crestet, France

Tel. +33.490.36.38.09
Fax +33.490.36.23.86
e-mail: ddcrestet@hotmail.com

Informatie en inschrijving
Inge van Leuven
J. Pieterszoon Coenlaan 21
2024 AL HAARLEM
tel. (023) 5253 988
fax. (023) 5253 983
e-mail:louvin_imvanleuven@hotmail.com

Inge van Leuven
(vinoloog)
organiseert samen met
Domaine du Crestet


Wijnreis
naar de zuidelijke
Côtes du Rhone


Een week eruit:
wijncursus + proeven
taal nederlands
bezoek aan caves
wijn-spijs avond
voorjaar in Provence

23 februari - 2 maart, 2002



Domaine du Crestet

Wat bieden wij
U bent wijnliefhebber op vakantie en leert in een week wijnen van de zuidelijke Côtes du Rhône proeven en herkennen. De recent gerestaureerde 200 jaar oude wijnboerderij te midden van de wijngaarden biedt een rustige en perfecte accommodatie om onder de professionele leiding van een vinoloog uw kennis over wijnen op te doen of uit te breiden.


De 1e dag zal wat verteld worden hoe wijn wordt gemaakt en er zullen wijnen uit verschillende wijnstreken van Frankrijk worden besproken en geproefd.

De 2e en 3e cursus dag houden we ons bezig met de wijnen uit de Rhône. We zullen de verschillen leren herkennen. Daarnaast leren we het etiket beter te lezen en proeven we de wijnen uit de streek.


Tijdens het bezoek aan de caves kunt u direct de opgedane kennis in praktijk brengen. Wij nemen u mee naar door ons geselecteerde adressen waar uitstekende wijnen worden gemaakt (o.a. Châteauneuf du Pape). Er wacht u een hartelijk welkom met uitleg over de productie en de wijn. De franse uitleg wordt door ons vertaald.


Op de wijn-spijs avond ronden we de cursus af met een uitgebalanceerde maaltijd met bijpassende wijnen. Bij elke gang worden 2 wijnen geproefd en besproken. Hierbij wordt uitgelegd, waarom een bepaalde wijn goed past en de andere minder goed.


Deze wijnreis is gericht op de wijnliefhebber die een aangenaam verblijf in Zuid-Frankrijk wil combineren met het op plezierige wijze wijnen leren proeven en herkennen.


Wanneer u samen met uw partner en/of vrienden komt dan deelt u de interesse en het plezier. De ervaring is dat dit het leren herkennen en het kunnen genieten van wijnen enorm stimuleert.


De cursus leiding
De leiding is in handen van Inge van Leuven (vinoloog). Tijdens de opleiding heeft ze gewerkt in een wijnbedrijf (Vindrôme). Vanaf 1997 geeft ze wijncursussen (basiscursus, vervolgcursus en themacursussen). Daarnaast importeert ze Franse en Italiaanse wijnen. Haar specialiteit is de Rhône.


Wanneer
De lente is in aantocht en de zon begint voorzichtig aan kracht te winnen. Dat is een mooi moment om weer nieuwe energie op te doen. De Provence is de perfecte omgeving.


23 februari 2002 - 2 maart 2002


Accommodatie
U verblijft in een luxe gîtes voor 4 of 8 personen die u deelt met andere deelnemers. De woonkamer en keuken zijn voor gezamenlijk gebruik. U heeft een eigen 2-persoons slaapkamer met een gedeelde badkamer.

Er zijn 3 vier- en 1 acht-persoons gîtes.

Prijzen
De cursus kost Euro 175,- p.p. inclusief:

- 3 cursus middagen en alle proefwijnen

- excursie

- wijn-spijs avond

- cursusmap
Twee persoonskamer in luxe gite kost
Euro 255,- per twee personen

Inschrijving
Voor 6 januari 2002 bij Inge van Leuven.

- De cursus vraagt een minimum aantal van 10 deelnemers.
- Maximum 18 deelnemers.

- Indien uw partner wel mee wil komen maar niet aan de cursus wil deel nemen is dit ook mogelijk.

Betaling
50% bij inschrijving bevestiging
50% 3 weken voor aanvang
Na inschrijving ontvangt u een bevestiging, betalings instructies en een route beschrijving.

Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald ontvangt u de door u betaalde bedragen terug.

De 2e Nationale Huiswijn Competitie

The Wine & Food Association - Proefschrift

organiseert in het kader van Horecava 2002,
i.s.m. Amsterdam RAI

de 2e Nationale Huiswijn Competitie

voor

kroegen, cafés, eetcafés, eethuizen, brasserieën, bars, herbergen, hotels en

restaurants

datum: maandag 7 januari 2002
locatie: Amsterdam RAI

Net als vorig jaar organiseert The Wine & Food Association - Proefschrift op

de eerste dag van de Horecava de Nationale Huiswijncompetitie. Een goede huiswijn fungeert als visitekaartje voor een restaurant, café of

andere eet/drinkgelegenheid. Een toegankelijke en betaalbare huiswijn die

meer dan doorsnee kwaliteit biedt, geeft de wijnminnende gast aanleiding om

vaker terug te komen. Een café-huiswijn moet gewoon toegankelijk en lekker

zijn, een wijn waarvan je graag nog een glas drinkt. Voor restaurants en

eetcafés geldt hetzelfde, alleen moet de huiswijn tevens goed te combineren

zijn met uiteenlopende gerechten op de kaart.

Na de voorronden in december en de eerste week van januari, zal op 7 januari

in de RAI 's morgens de halve finale plaatsvinden. De wijnen die door de

voorselecties zijn gekomen zullen geproefd worden door professionele proevers en consumenten. 's Middags volgt de finale met een panel waarin een

aantal coryfeeën zitting zal nemen. (Nadere details, tijdstippen e.d. vindt

u binnenkort op onze website www.proefschrift.nl)
De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 3 maart in de Sint-Olofskapel van

het Golden Tulip Barbizon Palace te Amsterdam, tijdens het 2e Wine & Food

Festival.

Hoe doet u mee?

- Stuur vóór 11 december uw huiswijn (wit, rood of allebei) naar: The Wine & Food Association/Huiswijncompetitie 2002 Oudeschans 11
1011 KR Amsterdam
Gelieve per wijn 3 flessen op te sturen, elk voorzien van een sticker met

daarop:

- naam en adres van café of restaurant

- verkoopprijs per fles en per glas

- categorie A (café/kroeg), B (eetcafé), C (restaurant) of D (toprestaurant - Michelinster(ren), Jeunes Restaurateurs, Patrons Cuisiniers, Alliance)

- naam importeur

(