Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


Toppers op Delta Lloyd NK veldloop

(20-02-2002)

Kamiel Maase en bondscoach Gerard Nijboer

Kamiel Maase en bondscoach Gerard Nijboer

Zondag 24 februari worden in Amersfoort de Delta Lloyd Nederlandse kampioenschappen (NK) veldloop georganiseerd door AV Triathlon en de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. De nationale titels in de vier seniorencategorieën zijn goed voor een startplaats bij de wereldkampioenschappen cross op 23 en 24 maart in Dublin. De Nederlandse kampioenschappen zijn tevens de afsluiting van het Delta Lloyd Cross Circuit. Op alle onderdelen zijn hier nog verrassingen mogelijk.

Bij de lange cross voor de mannen is Kamiel Maase duidelijk favoriet. Hij krijgt o.a. tegenstand van Simon Vroemen en Marco Gielen. Robert Smits, Remco Kortenoeven en Kamiel Maase staan op dit moment gedeeld tweede in de stand van het Delta Lloyd Cross Circuit. De koploper in het klassement, Luc Krotwaar, is wegens een trainingsstage afwezig. De Nederlandse kampioenschappen, waar dubbele punten te verdienen zijn, is daarmee waarschijnlijk bepalend voor de eindoverwinning. Voor het bovengenoemde drietal is een tweede plek tijdens dit NK voldoende om Krotwaar in het klassement te passeren.

Irma Heeren was dit seizoen steeds de sterkste Nederlandse loopster in de wedstrijden lange cross van het Delta Lloyd Cross Circuit en start zondag dan ook als favoriet. Zij zal voor de nationale titel onder andere Erica van de Bilt en Grete Koens voor moeten blijven. Haar eindoverwinning in het Delta Lloyd Cross Circuit lijkt niet direct in gevaar te kunnen komen. Voor de nationale titel op de korte cross bij de mannen zijn er geen uitgesproken favorieten. Sterke atleten uit de baanatletiek zoals Marko Koers, Gert-Jan Liefers en Arnoud Okken nemen het hier op tegen cross-specialisten als Ruud van den Oetelaar en Johan de Koning; de huidige nummers één en twee in het Delta Lloyd Cross Circuit klassement.

Bij de vrouwen korte cross wordt een strijd verwacht tussen Carina van Dorp, Annet Bezemer en Anjolie Wisse. Van Dorp en Bezemer staan op dit moment gedeeld eerste in het klassement van het Delta Lloyd Cross Circuit.

De Nederlandse kampioenschappen vinden plaats op en rondom sportpark Birkhoven in Amersfoort. De starttijden van de seniorenonderdelen zijn:
13.35 uur Korte cross vrouwen (3000m) 13.55 uur Korte cross mannen (5000m) 14.25 uur Lange cross vrouwen (7500m) 15.05 uur Lange cross mannen (12.000m)

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: http://www.avtriathlon.nl

Kijk ook op de KNAU-site bij Delta Lloyd Cross Circuit