Rotterdammers onderuit in Den Haag: 99-98

Gunco/Rotterdam Basketbal doet alles goed behalve winnen

Wedstrijd NTNT/Haaglanden - Gunco/Rotterdam Basketbal Datum Zaterdag 23 februari 2002

Eerste periode 26 - 22

Topscorers punten minuten gespeeld Jerome de Vries 24 punten 30 minuten Calvert White 21 punten 30 minuten Ardan Cusell 14 punten 10 minuten Koen Rouwhorst 14 punten 27 minuten Hunter Reinke 12 punten 29 minuten Stephan van der Schoot 6 punten 15 minuten Ron Borstel 6 punten 19 minuten Aleksandar Lukic 1 punten 10 minuten Tico Milovac 0 punten 15 minuten Virgil Ormskerk 0 punten 15 minuten Dejan Barisic elfde man
Austin Malang geblesseerd

Rebounds
Totaal team 30 rebounds Verdedigend 20 rebounds Aanvallend 10 rebounds Koen Rouwhorst 12 rebounds
Hunter Reinke 4 rebounds
Ron Borstel 3 rebounds

Schotpercentage
Totaal team 67 procent (32 op 50) seasonhigh Driepunters 57 procent ( 8 op 14) seasonhigh Vrije worpen 70 procent (26 op 37)

Bijzonderheden
Gunco/Rotterdam Basketbal deed in Den Haag vrijwel alles goed, behalve winnen. De cijfers van de formatie van coach Raymond Bottse waren beter dan twee dagen eerder tegen BS Weert, maar desondanks niet goed genoeg voor een zege. De Rotterdammers namen in de tweede periode een voorsprong, maar konden die in de laatste tien minuten niet vasthouden. Vier seconden voor tijd kregen de Rotterdammers nog kans op een verlenging. Bij 99-97 kreeg Jerome de Vries twee vrije worpen. De international miste de eerste en schoot vervolgens de tweede bewust mis. De opzet slaagde, want de rebound was voor Koen Rouwhorst. Op hem werd een fout gemaakt, waardoor de center, die andermaal goed was voor een double-double (14 punten en 12 rebounds), met nog 2.8 seconden te gaan twee keer vanaf de vrije worplijn mocht aanleggen. De Amsterdammer scoorde de eerste voor 99-98, maar miste de tweede. Stephan van der Schoot viel in de 33-ste minuut uit met een enkelblessure. Wanneer de Rotterdammers zich niet plaatsen voor de play-offs, dan komen ze waarschijnlijk de vier punten tekort die ze tijdens de reguliere competitie en de serie in de Elite B aan NTNT/Haaglanden lieten.

Stand Elite B (beste drie naar play-offs)
6 EBBC/Den Bosch 23-30 7 NAC 23-22

8 Gunco/Rotterdam Basketbal 23-14
9 BC Noordkop 23-14
10 BS Weert 23-14 11 NTNT/Haaglanden 23-10