Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-02-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.30 uur

Snelheidscontrole

WOUDENBERG De politie heeft zaterdagmiddag op de Stationsweg Oost een snelheidscontrole gehouden tussen 14.30 16.30 uur. In totaal werden
1.294 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hiervan reden 298 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Op zaterdagavond heeft de politie een 35-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man was omstreeks 19.00 uur op de Daltonstraat met zijn personenauto tegen een remmende personenwagen voor hem opgereden. Deze auto schoot weer door tegen een stilstaande auto. De 35-jarige man reed vervolgens weg en verliet de plaats van het ongeval met materiële schade zonder zijn identiteit kenbaar te maken.

Korte tijd later werd de man door surveillerende agenten verbaliseert voor wildplassen. De alerte agente herkende het kentekennummer op het kentekenbewijs die de man toonde voor identificatie. Het bleek de verdachte te zijn die betrokken was geweest bij de aanrijding op de Daltonstraat. Daarop werd de verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Hier bleek bij een ademanalyse dat de man 2,45 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs zal worden ingevorderd.
Nb. Plaats verbaliseren wildplassen onbekend.

Ongeval met letsel

AMERSFOORT Op de kruising Bisschopsweg-Heiligenbergerweg zijn op zaterdagavond om 20.00 uur twee 20-jarige Amersfoorters gewond geraakt door een aanrijding. Beiden reden in een personenwagen waarbij de 20-jarige Amersfoorter geen voorrang verleende aan de andere bestuurder.

Door de aanrijding zat de 20-jarige man bekneld met zijn been en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Op een schepbrancard werd de man per ambulance naar ziekenhuis De Lichtenberg vervoerd. De andere 20-jarige plaatsgenoot kon zelf uit zijn auto komen, maar had wel last van zijn knie.

De Heiligenbergerweg is korte tijd afgesloten voor het verkeer.