Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-02-2002 Persberichten district Eemland noord, 10.15 uur

Oproep getuigen: Man neergestoken

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG In de nacht van zaterdag op zondag ontving de politie rond 01.45 uur de melding dat een persoon neergestoken zou zijn op de Hoekstraat. Uiteindelijk werd het 19-jarige slachtoffer uit Bunschoten-Spakenburg aangetroffen in een nabij gelegen woning. Hier hadden bewoners zich om de gewonde man ontfermd.

De man had meerdere steekwonden en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Op dat moment was de man nog niet in staat een verklaring af te leggen dan wel een aangifte te doen. De politie stelt een onderzoek in.

Personen die meer informatie hebben of getuigen die de vecht- of steekpartij in de omgeving van de Hoekstraat hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de afdeling recherche, politie Baarn, tel. 0900-8844.

Lifter aangereden

SOEST In de nacht van zaterdag op zondag is een 55-jarige lifter uit Soest aangereden door een personenauto.

De man stond rond 04.15 uur op de rijbaan nabij een vluchtheuvel op de Van Weerden Poelmanweg in de hoop een lift te krijgen. Op een gegeven moment zag hij een auto aankomen die net de straat indraaide. De liftende man besloot voor de auto te springen om zo de aandacht te krijgen.

De 33-jarige bestuurder uit Soest geheel niet verdacht op de man zag hem plotseling voor zijn auto opdoemen en kom een aanrijding niet meer voorkomen. De lifter liep een gebroken been op door de aanrijding en is per ambulance naar het Diakonessenziekenhuis in Zeist gebracht. De bestuurder kwam met de schrik en een licht beschadigde auto vrij.

Rijden zonder rijbewijs

BAARN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 19-jarige Amersfoorter aangehouden omdat hij reed zonder een rijbewijs te bezitten.

Surveillerende agenten zagen de man in een auto op de Kastanjelaan rijden. Bij het zien de politiewagen draaide de man plotseling zijn auto en ging ervandoor. Op de Molenstraat gaf de man vervolgens gehoor aan het stopteken van de politie. Hier bleek dat hij geen rijbewijs had.

De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.