Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-02-2002 Persberichten district Heuvelrug, 11.15 uur

Niets erin, niets eruit...

VEENENDAAL In het kader van het anti-autoinbraak project `Niets erin, niets eruit` hebben de politie-junioren op zaterdagmiddag bij parkeergarages de Corridor en Scheepjeshof 669 auto`s gecontroleerd op aanwezigheid van waardevolle goederen. Deze zichtbare buit vormt maar al te vaak een interessant doelwit voor auto-inbrekers.

Bij 167 auto`s waren waardevolle goederen duidelijk zichtbaar aangetroffen en 8 auto`s waren niet eens afgesloten. Alle gecontroleerde auto`s werden voorzien van een preventiebon waarop vermeld werd in welke situatie de auto werd aangetroffen.

Vandaal krijgt klappen

RHENEN Een man uit Rhenen is op zaterdagavond rond 20.30 uur op de Groenweg een aantal vernielende jongens te lijf gegaan die vernielingen pleegde aan zijn auto. De man hoorde een klap en keek uit het raam van zijn woning. Hij zag dat vier onbekende jongens een spiegel van zijn geparkeerde auto vernielden.

De man bedacht zich geen moment en stormde naar buiten achter het viertal aan. Een jongen kreeg hij te pakken die een paar flinke oorvijgen van de man kreeg. De andere jongens dreigden de man echter met messen. Hierdoor was de man niet meer in staat de jongen vast te houden voordat de inmiddels gealarmeerde politie er was. De vier vernielers zijn weggerend over de Nieuwe Veenendaalseweg in de richting van de Acacialaan. Ze zijn niet meer aangetroffen.

Ongeval met letsel

VEENENDAAL Op de kruising J.G. Sandbrinkstraat-Raadhuisstraat is op zaterdagavond rond 23.00 uur een 18-jarige vrouw uit Veenendaal licht gewond geraakt aan haar enkel en haar hand door een aanrijding. Een 20-jarige autobestuurster uit Veenendaal schepte de vrouw die bij een 21-jarige man achterop de fiets zat. Nadat de bestuurster de plek van het ongeval verlaten had, kreeg de vrouw last van haar enkel en vingers. Daarop werd alsnog een ambulance gebeld en is zij naar het ziekenhuis gebracht.

De 20-jarige bestuurster meldde zich korte tijd later bij het politiebureau om haar gegevens door te geven.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige man uit Veenendaal aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De politie ontving de melding dat een auto tegen een lantaarnpaal op de Kerkewijk was gereden en vervolgens weggereden.

De politie zag op de Kanaalweg een auto staan die voldeed aan het signalement en aan de voorzijde flink was beschadigd. Bij de auto was niemand aanwezig maar op de Kerkewijk werden twee personen lopend aangetroffen. Bij navraag gaf een van de mannen te kennen dat hij de betreffende bestuurder was.

Na een ademanalyse op het bureau bleek dat de man met 1,7 promille alcohol in zijn bloed had gereden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een dagvaarding ontvangen.

Vechtpartij
WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van zaterdag op zondag ontstond rond 02.15 uur (sluitingstijd) een worsteling en vechtpartij tussen diverse mannen en vrouwen op de Veldpoortstraat. Aangezien er een grote groep omstanders kwamen kijken en zich ermee begonnen te bemoeien, riepen surveillerende agenten de hulp in van collegas en de politiehond.

De aanleiding van de worstelingen is niet duidelijk. Wel zal alcoholische drank een rol gespeeld hebben in de conflicten. Nadat het uitgaanspubliek weer gekalmeerd was heeft de politie toezicht gehouden tot iedereen verdwenen was. Er zijn geen aanhoudingen verricht en geen aangiften gedaan.

Snelheidscontroles
VEENENDAAL Op de Buurtlaan-Oost en de Kerkewijk werden op zaterdagavond een tweetal snelheidscontroles gehouden.

Op de Kerkewijk werden 365 voertuigen gecontroleerd, waarvan 49 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.
Op de Buurtlaan-Oost werden 105 voertuigen gecontroleerd. Hier reden 23 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u waar 50 km/u maximaal en bij werkzaamheden 30 km/u is toegestaan.