Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-02-2002 Persberichten district Binnensticht, 11.30 uur

Snelheidscontroles

GROENEKAN/HUIS TER HEIDE/ZEIST/DE BILT In district Binnensticht werden op zaterdagochtend en middag diverse snelheidscontroles gehouden. In Groenekan werden op de Koningin Wilhelminaweg 735 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden 159 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan. In Huis-ter-Heide werd met behulp van de Lasergun op de Amersfoortseweg gecontroleerd op snelheid. Hier passeerden 76 automobilisten de gun en vier reden hiervan te hard. De hoogst gemeten snelheid was 104 km/u.
Op de Woudenbergseweg in Zeist passeerden 620 voertuigen de radarcontrole. Hier reden 26 bestuurders te hard en was de hoogst gemeten snelheid 108 km/u waar 80 km/u maximaal is toegestaan. In De Bilt werd op de Utrechtseweg gecontroleerd. In totaal werden 3.084 voertuigen gecontroleerd. Hier reden 230 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 146 km/u waar 80 km/u maximaal is toegestaan.

Achtervolging

DRIEBERGEN/RIJSENBURG De politie heeft op zaterdagavond op de Arnhemsebovenweg een 35-jarige man uit Utrecht na een achtervolging aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het maken van diverse verkeersovertredingen.

Surveillerende agenten zagen de man met hoge snelheid op een bromfiets rijden over de Driebergseweg. Bij de verkeerslichten bij de Breullaan reed de man door rood licht, zag de politie en ging er op zijn brommer vandoor. Uiteindelijk kon de man onder het viaduct bij de A-12 worden klemgereden en aangehouden.

Na een ademanalyse op het bureau bleek dat hij met 1,1 promille alcohol in zijn bloed had gereden. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en zal een dagvaarding ontvangen.

Rijden onder invloed

BUNNIK/ZEIST In Bunnik heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.15 uur de politie een 22-jarige man uit Bunnik op de Van Riemsdijkgaarde aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Na een ademanalyse bleek de man met 1,4 promille alcohol in zijn bloed te hebben gereden in zijn auto. De man heeft een dagvaarding ontvangen en een rijverbod van 6 uur. In Zeist werd in de nacht van zaterdag op zondag om 02.30 uur een 48-jarige man uit Utrecht op de Utrechtseweg aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Na een ademanalyse bleek de man met 0,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben gereden. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een dagvaarding mee.