Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-02-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 14.30 u) Zondag, 24 februari 2002

District Heerlen

Heerlen; met kassa er vandoor
Afgelopen vrijdagmiddag, omstreeks 15.25 uur kreeg de politie een melding van diefstal van een kassa uit een winkel aan de Schaesbergerweg in Heerlen. Bleek dat een tweetal onbekende mannen in de winkel waarvan er een plotseling een personeelslid wegduwde en de kassa (met geld) van de toonbank wegpakte. Met de buit renden beide winkelrovers naar buiten en stapten in een grijze auto waarmee ze er vandoor reden. Deze auto is later aan de Molenwei teruggevonden (stond als gestolen gesignaleerd). De politie heeft de auto voor nader onderzoek afgesleept en veiliggesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; kwasten
Personeel van een winkelbedrijf aan de Promenade in Heerlen betrapte afgelopen zaterdagmiddag een 20-jarige man uit Eygelshoven bij diefstal van een kostuum en een dertigtal (verf-) kwasten en penselen. Daarbij maakte de winkeldief gebruik van een geprepareerde tas. De gewaarschuwde politie heeft de gestolen goederen en de geprepareerde tas inbeslaggenomen. De gestolen goederen werden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar / winkel. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en heeft de winkeldiefstal bekend. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; doorgereden na aanrijdingen
De politie heeft afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht thuis in zijn woning in Heerlen een 21-jarige man aangehouden. Die wordt ervan verdacht vannacht op een parkeerterrein aan de Zandweg in Heerlen met zijn auto tegen enkele aldaar geparkeerde autos te zijn gebotst en vervolgens gewoon is weg/doorgereden. Bij het ingestelde onderzoek kwam de tenaamgestelde van de weggereden auto in beeld en die auto werd inderdaad met aanrijdingsschade op dat adres aangetroffen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de auto werd voor nader onderzoek inbeslaggenomen en afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.