Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-02-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 14.30 u) Zondag, 24 februari 2002

District Kerkrade

Kerkrade; belediging politie-agenten
De politie heeft afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Einderstraat in Kerkrade een 28-jarige man uit Kerkrade aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Die liep samen met enkele andere personen op de Einderstraat en maakte daarbij flink wat lawaai / verstoorde de nachtelijke rust. Ondanks dat de politie hem daarop aansprak bleef hij schreeuwen en ook uitte hij allerlei beledigingen in de richting van de agenten. Die hebben hem daarop aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap, het (in kennelijke staat van dronkenschap) verstoren van de nachtelijke rust / openbare orde en belediging van ambtenaar in functie. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Landgraaf; spoor van brieven / post
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht omstreeks 00.45 uur kreeg de politie een melding van vernieling van een PTT-brievenbus op de Beuteweg in Landgraaf. Bleek dat onbekenden een PTT-brievenbus hadden opengebroken en een stapel brieven eruit hadden gehaald. De politie volgde een spoor van achtergelaten brieven in de richting Beatrixstraat. In struiken van een verbindingsweg tussen Beatrixstraat en de Ireneweg vond de politie ook nog een grote hoeveelheid brieven waarvan een gedeelte was geopend. Niet duidelijk is of er mogelijk post / brieven is / zijn gestolen, echter alle aangetroffen post / brieven (ook de deels geopende post) werd zoveel mogelijk verzameld. De politie heeft later een tweetal personen aangehouden die in de omgeving liepen, echter die werden vannacht nog in vrijheid gesteld omdat bleek dat zij daarmee niets vandoen hadden. Alle aangetroffen post/brieven, ook de aangetroffen geopende brieven, worden aan de PTT ter beschikking gesteld.

Vaals; aangehouden
Afgelopen zaterdagavond hebben een tweetal personen een woning overvallen aan de Beatrixstraat in Vaals. De overvallers die op de deur bonkten, stormden de woning binnen toen de deur werd geopend. Daarbij werd vervolgens een aanwezige bewoonster en haar elf-jarig zoontje bedreigd. De beide overvallers zijn vervolgens met een geldbedrag vertrokken. De politie die bij het meteen ingestelde onderzoek aanwijzingen kreeg omtrent de mogelijke identiteit van de overvallers, heeft vannacht nog in Heerlen twee mannen (27 / 32) uit Vaals aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt verder onderzoek in.