Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 24-02-2002 Mediaberichten 23 en 24 februari (13.45 uur)

WEERT Drugsarrestaties WEERT Bij een drugsactie heeft de politie van Weert zaterdag drie arrestaties verricht en soft- en harddrugs in beslag genomen. Op het Stadhuisplein werd s middags een 43-jarige inwoner van Weert aangehouden terwijl hij ruim anderhalve kilo marihuana in zijn auto had liggen. Agenten controleerden de man omdat hij zich verdacht gedroeg bij zijn auto. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Tijdens een onderzoek in een woning op de Schaekenstraat werd een 36-jarige inwoner van Weert aangehouden omdat hij in het bezit van een kleine hoeveelheid heroïne. Tijdens een zoeking in de woning trof de politie 32 gram cocaïne, ca. 1 gram heroïne en ruim 5 gram marihuana aan. Tevens werden enkele spullen aangetroffen waarvan de politie het vermoeden heeft dat ze mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Verder werden nog een boksbeugel en een stroomstootwapen in beslag genomen. Tijdens het onderzoek in deze woning kwam een 35-jarige inwoner van Weert bij de woning. De man was in het bezit van inbrekerswerktuig en werd eveneens aangehouden, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Tenslotte werd nog een onderzoek ingesteld in een woning aan de Serviliusstraat waarbij een zeer kleine hoeveelheid cocaïne werd gevonden.

ROERMOND Gewond door storm
ROERMOND Een 30-jarige vrouw uit Swalmen liep zaterdagmiddag op de Neerstraat lichtere verwondingen op nadat ze was geraakt door een groot stuk dakzink. De zinken plaat met een afmeting van 2.10 x 2.50 meter was afkomstig van de dakkapel van een pand aan de Molenstraat en vermoedelijk door de hevige storm losgeraakt. De vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht met nekklachten en pijnlijke voeten. Onderzoek wees uit dat de verwondingen meevielen.

VENLO Mogelijke heler aangehouden
VENLO De politie heeft zaterdagavond een 18-jarige inwoner van Blerick aangehouden als vermoedelijke heler van een nagenoeg nieuwe opvallend rode mountainbike. Agenten zagen de verdachte op een bromfiets rijden terwijl hij in zijn linkerhand de fiets vasthield. De jongeman gaf desgevraagd aan dat hij de fiets zojuist van een onbekende man had gekocht voor 5 euros. De agenten twijfelden aan het waarheidsgehalte van dit verhaal en arresteerden de verdachten terzake vermoedelijke heling. De fiets werd aan het politiebureau gestald en er wordt verder onderzoek gedaan. Er is vooralsnog geen aangifte van diefstal van deze fiets gedaan.

KONINGSBOSCH Geen rijbewijs, wel drugs en wapen KONINGSBOSCH Een 19-jarige inwoner van Roermond werd zaterdagavond op de Kerkstraat door de politie gecontroleerd nadat bij lasercontrole bleek dat hij met een te hoge snelheid had gereden. De verdachte gaf in eerste instantie een valse naam op en bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Nadat de man was aangehouden bleek bij fouillering dat hij een stiletto bij zich had alsmede anderhalve gram cocaïne. Na verhoor werd de man in de loop van de avond in vrijheid gesteld.

VENLO Aanhoudingen na mishandeling en belediging VENLO De politie heeft zaterdagavond op de Parade een 17-jarige inwoner van Venlo aangehouden nadat hij een 40-jarige plaatsgenoot had mishandeld. Zonder duidelijke aanleiding sloeg de verdachte het slachtoffer in zijn gezicht waardoor deze een bloedende hoofdwond opliep. De verdachte werd proces-verbaal aangezegd terzake vechten op straat en in het openbaar alcohol bij zich hebben. Enige tijd later arresteerde de politie op de Parade een 21-jarige Venlonaar voor beledigin van agenten. De verdachte was betrokken bij een schermutseling waarbij agenten de partijen moesten scheiden. De verdachte was behoorlijk dronken en was het niet zo eens met de manier waarop de politie optrad. Hij wilde het heft in eigen hand nemen. De man werd tot rust gemaand maar begon op enig moment de agenten uit te schelden waarop hij werd gearresteerd. In overleg met justitie kreeg hij een geldboete van 530 euros opgelegd.

ROERMOND Aanhoudingen na mishandeling
ROERMOND De Roermondse politie heeft afgelopen nacht op de Veldstraat drie arrestaties verricht nadat een 19-jarige Roermondenaar in een horecagelegenheid ernstig was mishandeld. Het slachtoffer zou zonder aanleiding door twee inwoners van Roermond in de leeftijd van 18 en 19 jaar zijn geslagen. Eerst met vuisten in het gezicht en kort daarop met een fles in de hals geslagen waardoor een hevig bloedende vleeswond ontstond. Door de horecabeveiliging werd kordaat opgetreden waarna de beide verdachten door de politie werden aangehouden. Het slachtoffer kon per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Na behandeling kon de Roermondenaar de EHBO weer verlaten. De 18-jarige verdachte werd in het bijzijn van agenten bij de EHBO geholpen aan een handwond. Een 17-jarige inwoner van Roermond bemoeide zich op de Veldstraat met de aanhoudingen en weigerde ondanks vorderingen om te vertrekken. Hierop werd hij ook gearresteerd en ingesloten in een politiecel evenals de andere twee aangehoudenen.