Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 24-02-2002 Persbericht van zondag 24 februari 2002

Berichten uit de regio

Regio: Europese alcoholcontrole
Van vrijdagavond 18.00 uur tot zaterdagmorgen 04.00 uur is er in het kader van een grote Europese alcoholcontrole, door de politie in de regio Brabant Zuid Oost op alcohol gecontroleerd. In het totaal zijn er 89 politiemensen ingezet bij deze controles. Door deze 89 politiemensen zijn 3389 blaastesten afgenomen. 37 automobilisten zijn aangehouden. 33 van hen kregen een proces-verbaal en van 5 van hen is het rijbewijs ingevorderd. Het hoogst gemeten alcoholpromillage was
1,85 promille.


Someren: Aanrijding met gewonden
Zaterdagavond omstreeks 19.45 uur zijn bij een aanrijding op de kruising Ter Hofstadlaan Provinciale weg drie personen gewond geraakt. Een 19-jarige automobilist uit Deurne red over de Provinciale weg komende vanuit de richting Asten. Op genoemde kruising sloeg hij linksaf zonder een hem op dezelfde weg tegemoetkomend personenauto, bestuurd door een 52-jarige man uit Asten, voorrang te verlenen. Hierbij kwamen beide personenautos met elkaar in botsing. De 19-jarige bestuurder en zijn 24-jarige passagier zijn met hoofd en nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 52-jarige bestuurder van de andere auto is met een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten total loss.

Waalre: Onder invloed
Bij een controle op de Eindhovenseweg is zaterdagavond om 23.15 uur een 19-jarige bromfietser uit Waalre aangehouden. Hij bleek zijn voertuig te besturen terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,70 promille aan. De verdachte kreeg een schikking aangeboden van 75 en een rijverbod voor de duur van 2 uur.

Eindhoven: Onder invloed
Zondagmorgen om 02.04 uur is op de Le Sage Ten Broeklaan een 35-jarige automobilist uit Someren aangehouden. De verdachte bestuurde zijn voertuig terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,55 promille. Hij kreeg een transactie van 75 en een rijverbod voor de duur van 1 uur.

Helmond: Onder invloed
Op de Europaweg is zondagmorgen om 02.40 uur een 29-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De man bleek zijn auto te besturen terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,25 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 6 uur.

Valkenswaard: Aanhouding na vernieling
Een 20-jarige inwoner van Valkenswaard is vanmorgen om 03.58 uur op de Dijkstraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een verkeersbord te hebben afgebroken. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Onder invloed
Vanmorgen om 06.00 uur is op de Hoogstraat een 31-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man bestuurde een personenauto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0.55 promille aan de. De verdachte kreeg een transactie van 190 en een rijverbod voor de duur van 1 uur.

Eindhoven: Aanhoudingen na vechtpartij
Twee Eindhovenaren van 29 en 33 jaar, een 33 jarige inwoner van Geldrop en een 28-jarige inwoner van Coventry (Engeland) zijn vanmorgen om 00.14 uur op de Wal aangehouden. De mannen worden ervan verdacht in een horecagelegenheid aan de Wal tijdens een vechtpartij vernielingen te hebben gepleegd. De vier verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Valkenswaard: Vernielingen
Tussen zaterdagmiddag 14.30 uur en zondagmorgen 09.00 uur zijn er aan 8 geparkeerde personenautos in, de Fretstraat, Dr. Dagevosstraat (2x), Valkenierstraat (2x), Lindestraat, Sparrenlaan en het Scheperseind, vernielingen gepleegd. Van de autos werden de buitenspiegels vernield. De politie stelt een onderzoek in.