Milieudefensie
Aankondiging voor de pers
Groot EKO-diner met politiek debat
Amsterdam, 18 februari 2002 --- Milieudefensie
organiseert op maandagavond 25 februari een
biologisch diner voor ruim honderd mensen in de
Grote Kerk in Den Haag. Met dit diner wil
Milieudefensie de vrijwilligers bedanken die
meehelpen aan de campagne Eten zonder bijsmaak.
Met het oog op de komende verkiezingen gaan
tijdens het diner staatssecretaris Benschop
(Buitenlandse Zaken) en Tweede-Kamerleden met
elkaar in debat over de toekomst van de
(biologische) landbouw.
Wat: EKO-diner met politiek debat
Wanneer: Maandag 25 februari, 18.30 - 22.00 uur
Waar: Grote Kerk, Rond de Grote Kerk 12, Den
Haag
Wie: politici (o.m. staatssecretaris
Benschop), vrijwilligers Milieudefensie en
vertegenwoordigers landbouwsector
Met het EKO-diner wil Milieudefensie iedereen die tot nu toe aan de campagne Eten zonder bijsmaak heeft meegewerkt bedanken, en samen naar de toekomst kijken. Naast alle vrijwilligers zijn diverse organisaties uit de landbouwsector en politici uitgenodigd.
Voorafgaand aan iedere gang vindt een kort debat plaats tussen twee opponenten uit de politiek over landbouw in relatie tot Milieu, Politiek en Europa. Aan de hand van prikkelende stellingen discussiëren de Tweede-Kamerleden Marijke Vos (GroenLinks), Harm Evert Waalkens (PvdA), Dick Stellingwerf (ChristenUnie), Agnes van Ardenne (CDA) en staatssecretaris Dick Benschop (PvdA, Buitenlandse Zaken) met elkaar.
De discussie over de landbouw is door alle crises, zoals de varkenspest, BSE en de MKZ, flink losgebarsten. Milieudefensie heeft zich het afgelopen jaar ingezet om deze discussie verder te stimuleren en ontwikkelingen naar een milieuvriendelijker landbouw op gang te brengen. Met de hulp van vrijwilligers heeft Milieudefensie 150 duizend biologische proefpakketten verspreid onder potentiële kopers en het aanbod aan biologische producten in de supermarkt onderzocht. Op dit moment loopt er een grote actie voor het bestellen van biologische appelmoes bij Hak, om het bedrijf zo over te halen deze appelmoes te gaan produceren.
Onder supervisie van Eric van Veluwen, topkok van restaurant De Woeste Hoeve, wordt een biologisch driegangendiner geserveerd. Wijnadviseur Jan van Lisum laat het verschil proeven tussen gangbare en biologische wijnen.
###