Gemeente Gilze en Rijen

Openbare raadsvergadering
Datum: maandag 25 februari 2002
Aanvang: 19.30 uur
Plaats: raadzaal gemeentehuis Rijen

Agenda


1. Notulen van de vergadering van 28 januari 2002.(notulen)


2. Ingekomen stukken.(voorstel)



3. Voorstel tot het vaststellen van de "Verordening op het raadgevend correctief referendum".
Toelichting
Voorgesteld wordt ter invulling van de gemeentelijke beleidsvrijheid in het kader van de Tijdelijke referendumwet (Trw) een verordening vast te stellen waardoor bepaalde besluiten van de gemeenteraad worden uitgezonderd van referendabiliteit.(voorstel)(besluit)


4. Voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten behoeve van aanschaf externe netwerkkoppeling.
Toelichting
Het gebruik van Internet en e-mail wordt in Nederland steeds meer gemeengoed, ook in onze organisatie is een toenemende behoefte waar te nemen om te kunnen beschikken over een persoonlijke externe e-mail en internet faciliteit op de werkplek. GemNet, een gemeenschappelijk netwerk van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de NV Bank Nederlandse Gemeenten (BNG), is in staat in onze huidige en toekomstige behoefte m.b.t. netwerkkoppelingen, e-mail en Internet te voorzien.(voorstel)(besluit)


5. Voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten behoeve van herinrichting van de Nieuwstraat Noord te Gilze. Toelichting
In het voorjaar van 2002 kan gestart worden met de herinrichting van de Nieuwstraat te Gilze. Het benodigde krediet hiervoor bedraagt ¤ 889.000,-- incl. BTW.(voorstel)(besluit)


6. Voorstel inzake Regiovisie Verzorging en Verpleging Midden-Brabant.
Toelichting
In oktober 2001 is de regiovisie Verzorging en Verpleging (V&V) door Provinciale Staten vastgesteld. Het betreft de tweede regiovisie V&V voor Midden-Brabant en heeft betrekking op de periode 2001 t/m 2005. Naast de regiovisie V&V worden ook regiovisies ontwikkeld op het terrein van de Geestelijke Gezondheidszorg, Jeugdbeleid en Lichamelijk Gehandicapten. De portefeuillehouders Welzijn en Zorg van de gemeenten in de regio Midden-Brabant achten het van belang de regiovisie V&V voor te leggen aan de gemeenteraden. Een belangrijke reden hiervoor is gelegen in het feit dat de regiovisie een integrale visie is, die meer kanten raakt dan alleen zorg. Hierbij valt te denken aan welzijn, wonen, infrastructuur en dienstverlening. Onderstaand treft u een samenvatting van de regiovisie aan waarbij tevens specifiek wordt ingegaan op de lokale speerpunten.(voorstel)(besluit)


7. Voorstel tot het aangaan van een gemeenschappelijke regeling ten behoeve van het regionaliseren van de leerplichtfunctie voor het voortgezet onderwijs.
Toelichting
Een gezamenlijke aanpak van schoolverzuim van leerlingen uit het voortgezet onderwijs verdient de voorkeur. Vandaar dat met verschillende gemeenten in de regio is overeengekomen om de leerplichtfunctie te regionaliseren. Voor de gemeente Gilze en Rijen zal dit geschieden middels het aangaan van een gemeenschappelijke regeling. Voorgesteld wordt hiermee in te stemmen.(voorstel)


8. Voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten behoeve van de aanschaf van een onderwaterstofzuiger en een nieuwe omroepinstallatie voor zwembad Tropical.
Toelichting
Wegens nieuwe veiligheidsvoorschriften is een nieuwe onderwaterstofzuiger voor zwembad Tropical nodig. De kosten van deze waterstofzuiger bedragen ¤ 13.209,71 en kunnen gefinancierd worden uit het innovatiefonds 2002. Vooruitlopend op het calamiteitenplan wordt voorgesteld ook een nieuwe omroepinstallatie aan te schaffen. De kosten van deze omroepinstallatie bedragen ¤ 16.405,61 en kunnen gefinancierd worden uit het calamiteitenfonds 2002. (voorstel)(besluit)


9. Voorstel tot het vaststellen van diverse begrotingswijzigingen. (voorstel)(besluit)

De stukken behorend bij elk agendapunt liggen, voor zover mogelijk, ter inzage bij de gemeentebalie van 18 tot en met 22 februari 2002.