Provincie Zuid-Holland

21-02-2002
Aanleg rotonde Emmastraat / 's-Gravenzandseweg in Monster

Monster krijgt er een rotonde bij. Vanaf maandag 25 februari 2002 starten de werkzaamheden voor de aanleg van deze dubbelstrooks-rotonde. Tegelijkertijd vindt in opdracht van de gemeente een re-constructie plaats van de 's-Gravenzandseweg. De werkzaamheden nemen (onder voorbehoud van weersomstandigheden) ± 5 maan-den in beslag. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd. Op 4 maart vindt tussen 18.00 en 21.00 uur een inloopavond plaats in het ge-meentehuis van Monster. Tijdens deze inloopavond krijgen belang-stellenden nadere informatie over de uitvoering van het werk.

Afsluitingen
In de eerste fase van de uitvoering wordt de aansluiting Zeereep - provinciale weg N211 (Emmastraat) voor ± 6 weken voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. In deze fase wordt ook de `s-Gravenzandseweg gereconstrueerd. Het verkeer rich-ting `s-Gravenzande wordt door middel van borden omgeleid via de
Hortensiastraat/Acaciastraat/Kampschöerstraat/N211 Emmastraat.

Openbaar Vervoer
De bussen van busmaatschappij conneXXion volgen, afhankelijk van de uitvoe-ringsfase, een andere route. In de eerste fase zal bus 123 worden omgeleid vanaf de Larixlaan via de Burg. Kampschöerstraat naar de N211Emmastraat. Dit geldt ook voor de tegengestelde richting. De haltes Acaciastraat en Hortensiastraat worden respectievelijk verplaatst naar de Kampschöerstraat (t.h.v. Dr. v/d Brinkstraat) en de N211Emmastraat (t.h.v. de Vlotlaan). De route van bus 122 start en eindigt in de Kampschöerstraat t.h.v. de Molenstraat.

Uitzonderingen
Het doorgaande verkeer op de provinciale weg N211 moet, gedurende de werk-zaamheden, rekening houden met vertragingen. Voetgangers en (brom)fietsers worden langs de werkzaamheden geleid. Daarbij is het mogelijk dat zij enige hinder ondervinden van de werkzaamheden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Koninklijke Wegenbouw Stevin B.V. (KWS). Raadgevend ingenieursbureau IBZH te 's-Gravenhage voert de directie op het werk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Disco van de afdeling Communicatie, telefoon 070 441 71 59 (buiten kantooruren via 06 53 484 062).