Gemeente Deventer

Rioolvervanging en herinrichtingswerkzaamheden

Aannemer Ribberink start in de week van 25 februari met het vervangen van het riool in de Grote Overstraat. Meteen daarna wordt de straat opnieuw ingericht. De werkzaamheden duren circa negen weken. De aannemer begint aan de kant van de Lange Bisschopstraat en werkt richting Treurnietsgang. Tegelijkertijd start hij in de Treurnietsgang met de herinrichtingswerkzaamheden. Hier nemen de werkzaamheden ongeveer vijf weken in beslag.

De nutsbedrijven hebben al een aantal keren werk verricht in de Grote Overstraat. Nu hoeft alleen nog de riolering vervangen te worden. Meteen daarna brengt de aannemer puinfundering, de cortenstalen strippen en de nieuwe bestrating aan. Dan ziet de Grote Overstraat er weer piekfijn uit.

Treurnietsgang

De Treurnietsgang krijgt een ander aanzien dan de overige binnenstadsstraten. Hier worden geen klinkers, maar asfalt toegepast. Het asfalt wordt afgestrooid met parelgrind. Ter hoogte van de Iordenshof komt een plantvak, waarin naast de bestaande boom enige winterharde planten komen.

Bevoorrading

Met name voor het bevoorradingsverkeer wordt het een lastige situatie. In de eerste weken is het inrijden vanaf de Brink nog wel mogelijk, auto's moeten echter achteruit rijdend de Grote Overstraat weer uit. Wij verzoeken u uw toeleveranciers hiervan op de hoogte te stellen.

Overlast

Ook voor bewoners en winkelend publiek ontstaat een vervelende situatie. Er worden zoveel mogelijk loopplanken neergelegd. Met name bij de rioolvervanging in het smalle deel van de Grote Overstraat is dit niet altijd mogelijk. Wij vragen u hiervoor uw begrip.

Afrondende werkzaamheden

Afrondende werkzaamheden als het aanleggen van stoepen, openbare verlichting en afvalbakken worden zoveel mogelijk tegelijk met of meteen na de andere herinrichtingswerkzaamheden uitgevoerd. Dit lukt niet altijd doordat het materiaal nog niet geleverd is, of doordat het personeel nog ergens anders aan het werk is.

Informatie

Indien u vragen heeft kunt u voor algemene informatie over het herinrichtingsproject contact opnemen met de heer D. Ledeboer of mw. G. Begeman-Sinnema, sector Stads- en Dorpsbeheer, telefoon 693963.