Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PvdA

Den Haag, 21 februari 2002

KLAAS DE VRIES BEZOEKT DORDRECHT

Maandag 25 februari bezoekt minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Klaas de Vries Dordrecht.

Om 14.00 uur wordt de minister ontvangen in Centrum De Buitenwacht, Bosboom Toussaintstraat 67 te Dordrecht. Hier spreekt De Vries met Bert Sekeris (vertegenwoordiger wijkbeheer) en Ria Janssen (vertegenwoordiger bewoners) en raadslid Jacqueline van de Bergh over het wel en wee van de wijk Oud Krispijn.

Nadat Klaas de Vries kort een werkoverleg van de politie bij in de nieuwe politiepost Krispijn heeft bijgewoond, brengt hij om 15.00 uur een bezoek aan een onlangs gestart project Justitie in de Buurt. Met een korte toelichting brengt projectleider Aart de Jong de minister op de hoogte van het project. Locatie: Mauvestraat 3.

Vervolgens bezoekt De Vries het project Thuis op Straat op het J. Israëlplein dat via spelletjes jonge kinderen wijst op de (on)veiligheid op straat. Om 16.10 uur is de minister te vinden in een opvanghuis voor Turkse jongeren, TAF, aan de Gouveneurstraat 32.

Stond in het eerste gedeelte van het programma het thema veiligheid centraal, vanaf 17.00 uur staat het bezoek aan Dordrecht in het teken van de leefbaarheid in de wijk. Klaas de Vries bezoekt dan het centrum van het Leger des Heils, Kromhout 110, om vervolgens een korte wandeling door de wijk De Noordflank/Bleijenhoek te maken.

Tijdens de maaltijd, die om 17.30 uur begint in het centrum van het Leger des Heils, spreekt de minister met bewoners van de wijk en vertegenwoordigers van diverse instellingen. Direct daarna, om 18.30 uur, is er op hetzelfde adres voor de pers gelegenheid tot het stellen van vragen.

Het werkbezoek aan Dordrecht wordt rond 19.00 uur afgesloten met een discussie in Crown Point, Spuiboulevard 346 te Dordrecht. Naast Klaas de Vries zijn aanwezig burgemeester R. Bandell en vertegenwoordigers uit Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, 's-Gravendeel en Hendrik Ido Ambacht.